Nieuwsarchief

07-08-11 ADO Den Haag – Vitesse 0-0

ADO Den Haag mocht vandaag voor het eerst in dit nieuwe voetbaljaargang aantreden tegen Vitesse uit Arnhem. Vooraf al een beladen duel, gezien het plotselinge vertrek van John van den Brom en de geruchten van spelers die hem evt gaan volgen naar de Arnhemmers.

Maar het belangrijkste is en blijft de wedstrijd. Bij ADO Den Haag ontbraken Kevin Visser .De middenvelder herstelt van een gebroken middenvoetsbeentje. Ook Chiro N'Toko ontbreekt. Zijn knieblessure houdt hem nog enkele maanden aan de kant. En aanvoerder Timothy Derijck is geschorst. Door de schorsing van Derijck stond Supusepa in het centrum van de defensie.

De eerste 45 minuten waren niet best. Op 2 kleine kansjes na voor ADO Den Haag was er niet veel te beleven. Ondanks de inzet van spits Vicento, heeft ADO Den Haag heel snel behoefde aan een spits. Ook stond het middenveld hier en daar te slapen, te slap in de duels en veel bal verlies van o.a. Toornstra.

In de tweede helft bleven beide ploegen in matig spel uitblinken, maar ADO Den Haag kwam wel het dichtst bij een doelpunt. In de 55e minuut duwde doelman Meerits een vrije trap van Wesley Verhoek naar de zijkant. Linksback Filip Luksik was meegekomen, pikte de bal op en gaf voor. Gelegenheidsaanvoerder Immers kwam net te laat, zodat Guram Kashia een doelpunt kon voorkomen. Negen minuten later was Jens Toornstra heel dicht bij de openingstreffer. Na een voorzet van Luksik kopte de duikende middenvelder de bal op de paal.

Na een kans van invaller Marc Höcher, die voorlangs schoot, kreeg het slordige spel opnieuw de overhand. Pas in de laatste tien minuten kwamen er weer kansen aan beide kanten.

Eerst kopte Wilfried Bony een voorzet van Nicky Hofs net naast. Kort daarna ging Vitesse-verdediger Frank van der Struijk onder een voorzet van Verhoek door en kwam Höcher in balbezit. De buitenspeler gaf voor, maar de Georgiër Kashia werkte de inzet over het doel. Even later omspeelde Chanturia Luksik en Supusepa. Zijn schot was gevaarlijk, maar Coutinho kon met de vingertoppen redding brengen. 

Karakteristiek
ADO Den Haag-Vitesse 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Blom
Gele kaarten: Radosavljevic (ADO Den Haag), Chanturia (Vitesse)
Toeschouwers: 11.792
Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Leeuwin, Kum, Supusepa, Luksik; Immers, Radosavljevic, Toornstra; Verhoek, Vicento (69. Mulders), Chery (56. Höcher)Vitesse: Room (21. Meerits); Van der Struijk, Kashia, Drost, Yasuda; Van Ginkel, Pröpper, Hofs; Chanturia, Bony, Jenner