Nieuwsarchief

23-12-18 ADO Den Haag - Feyenoord 2-2

Nasser El Khayati maakte zijn reputatie al na enkele minuten waar door een overtreding van Bart Nieuwkoop op Aaron Meijers een vrije trap achter Justin Bijlow te krullen. Dat het daarbij bleef, mocht ADO Den Haag zichzelf aanrekenen. Zo miste Melvyn Lorenzen een goede kans op de 0-2, nadat El Khayati de snelle Sheraldo Becker richting de achterlijn had gestuurd.

Het was niet de enige keer dat het ontbrak aan finesse in de afronding. Ook Lex Immers maakte zich er tegen zijn oude club twee keer schuldig aan. Het slordig spelende Feyenoord mocht daardoor blijven hopen op de gelijkmaker. Nadat Steven Berghuis en Robin van Persie bij spaarzame kansen naast hadden geschoten, was het vlak voor rust toch nog raak. Sam Larsson bediende Van Persie, diens voorzet werd afgemaakt door Berghuis.

Vijf minuten na de 1-2 kreeg de thuisploeg die op een presenteerblaadje aangereikt. Kevin Blom wees ook na het bekijken van de videobeelden naar de stip na een overtreding van Nieuwkoop, die Tom Beugelsdijk omver trok en zijn tweede gele kaart kreeg. El Khayati schoot de penalty onberispelijk in de bovenhoek, 2-2.