Nieuwsarchief

23-10-13 ADO Den Haag – Heerenveen naar 4 december

De KNVB heeft woensdag 4 december 20:00 uur vastgesteld als nieuwe datum voor de afgelaste wedstrijd ADO Den Haag – sc Heerenveen. Dit duel werd zaterdag 5 oktober afgelast, omdat het speelveld in het Kyocera stadion niet voldeed aan de gestelde voorwaarden.

De KNVB streeft naar een zo ongestoord mogelijk verloop van de competitie. In dat kader is het uitgangspunt afgelaste wedstrijden zo snel mogelijk in te halen. Dat is in het belang van een sportief verloop van de competitie, aangezien alle clubs idealiter op elk moment in de competitie evenveel competitiewedstrijden hebben gespeeld. De eerstvolgende mogelijkheid bleek woensdag 27 november 15:30 uur. Uitstel van een week vindt de KNVB echter een aanvaardbare periode en daarom heeft de bond na goed overleg met beide clubs besloten de wedstrijd 4 december te spelen. Daardoor is het voor supporters eenvoudiger de wedstrijd te bezoeken of te bekijken op televisie.

Vaststellen nieuwe datum
Bij het vaststellen van een nieuwe datum voor een afgelaste wedstrijd in de Eredivisie houdt de KNVB rekening met de wensen en het speelschema van de desbetreffende clubs, de wensen van de gemeente waar de wedstrijd wordt gespeeld, het programma van de KNVB beker, de lopende competitie in de Eredivisie, interlandvoetbal en het competitieschema van de UEFA competities. De reglementen van UEFA schrijven namelijk voor dat nationale competitiewedstrijden niet tegelijkertijd live mogen worden uitgezonden met wedstrijden van de UEFA Champions League en Europa League. Gelet op de contractuele afspraak tussen de clubs en de zendgemachtigde dat iedere wedstrijd in de Eredivisie rechtstreeks wordt uitgezonden, betekent dit dat de KNVB de wedstrijden dusdanig moet inplannen dat ze een half uur voor aanvang van de Europese wedstrijden afgelopen zijn. Daardoor is het soms nodig dat wordt uitgeweken naar 15:30 uur op een doordeweekse dag. Dat is 4 december niet aan de orde, omdat er dan geen UEFA competities gepland staan