Nieuwsarchief

23-08-15 ADO Den Haag-FCUtrecht 1-1

ADO Den Haag heeft op de valreep een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht (1-1). Tom Beugelsdijk moest de Hagenaars als invaller wat pit geven. En met succes.

Bij ADO Den Haag had trainer Henk Fraser nog geen basisplaats ingeruimd voor Beugelsdijk, die deze week terugkeerde bij de club na een avontuur bij FSV Frankfurt. Wel verschenen met Vito Wormgoor, Timothy Derijck en Edouard Duplan drie voormalig Utrechters aan de aftrap bij de Hagenaars. Laatstgenoemde was ook verantwoordelijk voor het eerste gevaar van de thuisclub. Nadat hij Mark van der Maarel het bos in had gestuurd, was zijn voorzet echter iets te hoog voor Mike Havenaar.

Een andere ex-Utrechter speelde echter een negatieve hoofdrol in het eerste bedrijf. Derijck trok halverwege de eerste helft Nacer Barazite naar de grond, waarna de bal op de stip ging. Sébastien Haller bleef net als eerder dit seizoen tegen Feyenoord en SC Heerenveen uiterst rustig. Nadat de Fransman eerder een inzet op aangeven van zijn landgenoot Louis Nganioni rakelings naast had zien gaan, trapte hij de penalty onberispelijk binnen (0-1). Bart Ramselaar mikte kort daarna na een goede loopactie vrij voor Martin Hansen voorlangs.

Fraser was duidelijk niet tevreden over de mentaliteit bij zijn spelers, want na rust haalde hij zowel aanvoerder Thomas Kristensen als Timothy Derijck naar de kant. Laatstgenoemde werd afgelost door Tom Beugelsdijk, die voor het beetje vuur in het duel moest zorgen waar het in de eerste helft aan ontbrak. Hoewel de thuisploeg hartstochtelijk op jacht ging naar de gelijkmaker, was de eerste grote kans voor Utrechter Sean Klaiber, die zijn schot door Hansen zag worden gekeerd.

Utrecht speelde in de felle tweede helft met vuur. Nadat voor rust Timo Letschert na het boos wegstuiteren van de bal was ontsnapt aan zijn tweede geel, maakte Nganioni met al geel op zak een flinke overtreding. Arbiter Pol van Boekel bespaarde hem echter een vroegtijdige aftocht, maar dat deed trainer Erik ten Hag niet. Die wisselde de linkerflankspeler uit voorzorg.

Knokken
Waar Utrecht voor rust eenvoudig op de been bleef, moesten de Domstedelingen na rust knokken om de voorsprong te behouden. Haller verrichtte op de doellijn een belangrijke redding, toen Mike Havenaar zijn tegenstanders in de lucht de baas was en hard naar de hoek kopte. Klaiber kopte een inzet van Beugelsdijk van de lijn en een trap van Duplan scheerde maar rakelings over het doel van Robbin Ruiter.

Maar in de laatste minuut bezweek Utrecht alsnog onder de druk. Havenaar maakte kennis met de magie van het Haags Kwartiertje. Op de valreep was hij Timo Letschert dan toch een keer de baas in de lucht, waarna hij Ruiter het nakijken gaf met zijn welgemikte kopstoot (1-1). Hierdoor blijft ADO met vijf punten uit drie duels ongeslagen zesde, terwijl Utrecht met twee punten nog op zijn eerste zege wacht in het nieuwe seizoen.