Nieuwsarchief

22-11-11 Willem II wil ADO Den Haag van Höcher verlossen

De kans is groot dat Marc Höcher zijn carrière vervolgt bij Willem II. De 27-jarige vleugelaanvaller zit op een dood spoor bij ADO Den Haag en zou een welkome versterking zijn bij de eerstedivisionist.

Manager technische zaken Marc van Hintum bevestigt dat Höcher een serieuze kandidaat is om in de winterstop de Tricolores te komen versterken. 'Höcher is een interessante speler en staat hoog op ons lijstje, ja', aldus Van Hintum in gesprek met Voetbal International. 'Toch hebben we nog niemand gesproken over de mogelijkheden of onmogelijkheden. Ik kan daarentegen niet ontkennen dat Marc een serieuze optie is.'

Een transfer van Höcher naar Tilburg lijkt al langer in de maak. De speler, die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot de beste speler van de Jupiler League, heeft al tijden geen uitzicht meer op speelminuten in de residentie.

Bij Willem II zou Höcher worden herenigd met Jurgen Streppel. Het tweetal werkte jarenlang samen bij Helmond Sport en Höcher heeft nooit onder stoelen of banken geschoven graag opnieuw met Streppel te werken.

Volgens Van Hintum is een mogelijke transfer van Höcher mede afhankelijk van de licentiecommissie. Deze moet later deze maand laten weten of de club terug is in de tweede categorie. 'Dat geeft wat meer mogelijkheden. Het is echt niet zo dat wij een heel elftal bij elkaar kunnen kopen.'

Naast Willem II lijkt ook Sparta Rotterdam in de race voor Höcher. De Spartanen zouden de aanvaller deze winter samen met teamgenoot Wouter de Vogel (21) willen inlijven. Middenvelder De Vogel, die afgelopen zomer overkwam van Telstar, mag van de Haagse clubleiding verhuurd worden.

Bron VI