Nieuwsarchief

22-10-11 ADO Den Haag - NEC 1-0

ADO Den Haag heeft zich goed hersteld van de 4-1 nederlaag tegen Roda JC Kerkrade van vorige week. De thuiswedstrijd tegen NEC werd met 1-0 gewonnen.

Met de nederlaag werd NEC tekort gedaan. De ploeg van Alex Pastoor oogde gretig en kwam via Melvin Platje tot een paar aardige kansen. Toch was het ADO dat op voorsprong kwam en daarmee de overwinning veilig stelde.

John Verhoek ontpopte zich tot man van de wedstrijd na een trefzeker schot in de korte hoek. Het doelpunt van de Hagenaar, geleend van Stade Rennes, leek de formatie van Pastoor te ontmoedigen. Het frisse spel dat de Nijmegenaren in de openingsfase toonden, viel niet meer te ontwaren.

Doordat ADO verzuimde de trekker over te halen, bleef het spannend in de Kyocera Arena. Gábor Babos viel de nederlaag niet te verwijten, de Hongaar zorgde er met knappe reddingen voor dat de score beperkt bleef.

Voor NEC, zestiende op de ranglijst, nemen de zorgen na de nederlaag flinke proporties aan. Door de overwinning van VVV-Venlo op RKC Waalwijk (4-1) is het verschil met de nummer zeventien slechts één punt. ADO stijgt naar de negende plaats, in afwachting van het resultaat van FC Utrecht - SC Heerenveen en Roda JC (uit bij AZ).

Karakteristiek
ADO Den Haag - NEC 1-0 (1-0)
Scoreverloop: Scoreverloop: 25. J. Verhoek 1-0
Scheidsrechter: Boucaut (België)
Aantal toeschouwers: 13.133
Gele kaarten: J. Verhoek, Radosavljevic (beiden ADO Den Haag), Van Eijden (NEC)
Rode kaarten: -
OpstellingADO Den Haag: Coutinho; Leeuwin (48. Ammi), Mörec, Kum, Supusepa; Immers, Radosavljevic, Toornstra; W. Verhoek (88. Vicento), J. Verhoek, Chery (90+3. Mulders)
NEC: Babos; Cmovs, Van Eijden, Nuytinck (67. Foor), Grootfaam; Vadocz, Schöne, Koolwijk; George (69. Eppel), Platje (86. Latupeirissa), Nijland