Nieuwsarchief

22-03-15 Ajax - ADO Den Haag 1-0

Ajax heeft zich met pijn en moeite langs ADO Den Haag geknokt. Een gelukkige goal van Davy Klaassen zorgde voor het verschil: 1-0.

Net als in de voorgaande twee thuiswedstrijden, tegen Excelsior (1-0) en Dnjepr Dnjepropetrovsk (2-1), trof Ajax een tegenstander die zich ingroef in De Arena. En daar hadden de Amsterdammers het opnieuw bijzonder lastig mee. De ploeg van trainer Frank de Boer grossierde weliswaar in balbezit, maar creëerde nauwelijks goede mogelijkheden. Tot frustratie van het publiek, dat met fluitconcerten zijn onvrede liet blijken.

Tien minuten voor tijd bezweek de verdediging van ADO toch. Uit een vrije trap van Lasse Schöne kopte Davy Klaassen via invaller Xander Houtkoop de bevrijdende openingstreffer binnen: 1-0. De 22-jarige middenvelder scoorde daarmee voor de vierde keer op rij tegen ADO, wat Ajax een felbevochte zege opleverde.

De Amsterdammers verkleinen daardoor het gat naar koploper PSV, dat met 2-1 bij Feyenoord verloor, tot acht punten. Ajax mag dus weer een klein beetje hoop koesteren op prolongatie van de landstitel, al lijkt het onwaarschijnlijk dat de Eindhovenaren de huidige voorsprong nog uit handen geven. ADO staat veertiende.