Nieuwsarchief

21-12-18 Twee oefenduels bekend, trainingskamp

ADO Den Haag slaat voor het winterse trainingskamp, die van zaterdag 5 januari tot en met zaterdag 12 januari duurt, opnieuw haar tenten op in Turkije (Belek). Tijdens de oefentrip in de Turkse badplaats speelt ADO Den Haag twee oefenwedstrijden, tegen Trabzonspor en tegen het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia.

De ploeg van coach Fons Groenendijk speelt eerst op dinsdag 8 januari tegen Trabzonspor. Bij de huidige nummer vier van Turkije staan onder anderen Burak Yilmaz, voormalig AZ-keeper Esteban en de gelouterde Colombiaan Hugo Rodallega onder contract. Drie dagen na het eerste oefenduel, op vrijdag 11 januari, is Istanbul Basaksehir de tegenstander.

Vorig jaar oefende ADO Den Haag ook al tegen de ploeg die momenteel aan de leiding staat in de Turkse Süper Lig. Naast ADO Den Haag-jeugdproduct Elia spelen daar grote namen als Gaël Clichy, Emre Belozoglu, Arda Turan, Emmanuel Adebayor en Gokhan Inler. Het oefenduel met Istanbul Basaksehir werd vorig jaar met 4-0 verloren, maar destijds werd er ook knap gelijkgespeeld tegen Besiktas.

De aanvangstijden van de oefenwedstrijden in de Turkse Riviera worden later nog bekendgemaakt. Alle ontwikkelingen in Turkije zijn te zijner tijd uiteraard uitgebreid te volgen via de officiële kanalen van ADO Den Haag.