Nieuwsarchief

21-12-11 Oud ADO-érs in het nieuws

Wat al enkele weken in de pijplijn zat is nu officieel bevestigd door HBS. André Wetzel is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van de 'Kraaien', als opvolger van Corné van Doorn.

Corné van Doorn, bezig aan zijn eerste seizoen op Crayenhout, kreeg enkele weken geleden te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd. Na een aanvankelijk wat moeizame start in de topklasse, lijkt HBS de laatste tijd het juiste ritme te hebben gevonden.

André Wetzel was al enige tijd nadrukkelijk aanwezig op HBS, zodat zijn aanstelling niet uit de lucht komt vallen. Hij heeft het eerste team al enkele malen aan het werk gezien. Wetzel zelf leverde ruim een maand geleden zijn contract in bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij technisch directeur was, en keerde terug naar Den Haag.

Wetzel is daarmee terug op het voetbalveld in Den Haag, waar hij als speler begon bij VCS. Als trainer was hij in de Haagsr regio o.a. actief bij het toenmalige RVC, HVV, zijn oude club VCS, Westlandia en werkte in het betaalde voetbal bij o.a. Willem II, VVV, de KNVB en het laatst bij ADO Den Haag, eerst als trainer, later als technisch directeur.

Een drietal oud-ADO-ers staat dezer dagen in het nieuws. Daryl Janmaat, tegenwoordig spelend voor sc Heerenveen, Jeffrey van As, technisch manager bij NAC en Alphons Groenendijk, trainer FC Den Bosch.

Daryl Janmaat staat in de picture bij Feyenoord. De rechterverdediger van sc Heerenveen, die destijds de overstap maakte van Den Haag naar Friesland, heeft een aflopend contract. Hij speelde al eerder bij Feyenoord, in de jeugd.

Van As

Jeffrey van As blijft aan als technisch directeur van NAC Breda. De Brabanders hebben het contract met de oud-voetballer van onder meer ADO Den Haag met twee jaar verlengd. Van As volgde in 2010 Earnest Stewart op, die naar AZ vertrok. Hij begon bij NAC in 2006 als hoofd scouting.

Alphons Groenendijk, ook oud-speler van onder meer het toenmalige FC Den Haag) pakte onlangs met FC Den Bosch de tweede periodetitel, heeft zijn vertrek bij de club aangekondigd. Hij werkt in Den Bosch sinds 2010 en de club wilde zijn aflopende contract graag verlengen. Groenendijk (47) zegt op de website van Sport-Promotion echter: ,,Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, ik volg mijn gevoel."