Nieuwsarchief

21-09-13 ADO Den Haag - NEC 1-1

In Den Haag hebben ADO Den Haag en NEC elkaar op een 1-1 gelijkspel gehouden. De twee hekkensluiters van de Eredivisie blijven zodoende worstelen in de Eredivisie, de Nijmegenaren vestigden zelfs een negatief clubrecord.

In het eerste bedrijf drongen de twee ploegen af en toe aan, maar vielen geen treffers. Een knal van Jakob Jantscher was het grootste wapenfeit. De Oostenrijkse spits zag goalie Gino Coutinho redding brengen.

Tien minuten na de onderbreking werd wél gescoord. Debutant Roland Alberg zette zijn debuut luister bij met een assist. De Deen Mathias Gehrt kon al vallend raak koppen.

Met Ryan Koolwijk in de gelederen, de voormalige aanvoerder van NEC maakte na lang blessureleed zijn rentree, bogen de bezoekers de achterstand om in een remise. Christoph Hemlein kon vanaf een meter de gelijkmaker binnen koppen. Daar bleef het bij.

Zodoende is NEC na zeven duels nog altijd zonder zege. Dat gebeurde nog nooit in de Nijmeegse Eredivisiehistorie. ADO deelt de laatste plaats met NEC met slechts vier punten. De Hagenaars wonnen dit seizoen al wel een keer.

Voor ADO Den Haag was het uitblijven van regen overigens een meevaller. In het Kyocera Stadion werd het vorige duel, met Vitesse, afgelast vanwege overvloedige regenval en problemen met de afwatering. Een nieuwe afgelastig bleef uit. Voor ADO was het pas het eerste punt in eigen huis.