Nieuwsarchief

21-06-11 Seedorf grote man bij Tauras

Regilio Seedorf is de opvallendste speler van FK Tauras, dat het in de tweede voorronde van de Europa League (14/21 juli) op gaat nemen tegen ADO Den Haag. „Iedereen in het dorp hier kent mij," zegt hij.

De Rotterdammer (22) is niet alleen de enige westerling in de Litouwse selectie, maar ook ongeveer de enige donkere inwoner van Tauragé, een nederzetting met dik 20.000 inwoners in het hart van de Baltische staat. „Het wordt voor ons een moeilijk verhaal,” zegt de achterneef van Clarence Seedorf. „Ons niveau is vergelijkbaar met de Jupiler League/onderkant eredivisie."

FC Tauras werd afgelopen seizoen vierde in de Litouwse A Lyga en verblijft momenteel in de lopende zomercompetitie door blessures en ander ongemak in de lage middenmoot. „Regilio speelt er niet voor het geld, maar om zijn loopbaan weer een impuls te geven,” zegt zijn broer Steven, die zich erg inspant voor de voetballer, die ooit in de jeugd van Sparta begon, maar weinig geluk had bij Beveren, op Cyprus en bij FC Oss. „Hij kwam weinig aan spelen toe en kreeg op Cyprus zijn geld niet, dus heeft aardig wat tegenslag gehad. Hij is een talentje, het zou zonde zijn als hij het niet zou redden. Oss was nog een heel stuk van Rotterdam, hij wilde eigenlijk wat dichterbij huis gaan voetballen. Maar dat lukte niet. Via een Cypriotische makelaar met contacten kwam hij vorige winter in Litouwen terecht…"

Steven en Regilio zijn een achterneef van Clarence Seedorf, de vedette bij AC Milan, die met Monza een eigen club heeft waar zijn broers Stefano en Cedric spelen. ,,De voetballiefhebbers kennen Clarence hier wel. Mij ook, de mensen zijn hier erg aardig. Maar dit is geen voetballand, basketbal is hier de tweede religie."

Regilio Seedorf is op het eind van de competitie, in november, transfervrij, maar denkt niet dat het er inzit dat hij bij Monza terecht komt. Hij is momenteel met drie treffers topscorer van FK Tauras. Steven Seedorf: „Wij hebben geen contact met Clarence, het is moeilijk hem te pakken te krijgen. Ik heb alleen nog weleens contact met zijn broers."