Nieuwsarchief

20-04-13 FC Groningen - ADO DH 2-1

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag. Een hectische tweede helft zorgde voor een spannende wedstrijd. Zo mocht bij zowel Groningen als ADO Den Haag een speler met een rode kaart van het veld.

In het begin van dit duel waren beide partijen op zoek naar de controle over de wedstrijd. Dat zorgde voor een rommelig beeld met veel fouten. De eerste kans was voor ADO Den Haag. Na een zeer fraaie steekpass van Rydell Poepon kon Mike van Duinen vanaf de rechterkant in vrije positie op doel schieten. Marco Bizot, doelman van FC Groningen, zag de bal recht op zich afkomen en wist daardoor relatief eenvoudig de inzet te keren. 

Na die kans nam het speltempo flink af, waarbij FC Groningen het spel moest maken. Zij slaagden er lange tijd niet in om een opening te vinden. Vlak voor rust sloeg het toch toe. Een fraaie voorzet van Andraz Kirm vanaf de rechterkant werd door Genero Zeefuik goed in het doel van ADO gekopt. Even later verdubbelde de thuisploeg zelfs de score. Wederom was het Kirm die vanaf de rechterkant de bal strak voor het doel bracht. Ditmaal was het David Texeira die zijn hoofd tegen het leder zette. De voorhoedespeler zag zijn kopbal in de linker bovenhoek verdwijnen.

Net zoals in de eerste helft was het tempo ook in het tweede bedrijf laag. Na een uur spelen leek ADO de aansluitingstreffer te maken. Na een goede combinatie kwam Charlton Vicento oog-in-oog te staan met Bizot. De vleugelspeler besloot de bal af te geven aan Poepon, maar daar kon nog net een verdediger van FC Groningen tussen komen. Niet veel later kwam Groningen met tien man te staan. Virgil van Dijk moest het veld verlaten na een harde tackle op Dico Koppers.

Een kwartier voor het einde slaagde ADO erin om de aansluitingstreffer te maken. Tjaronn Chery mocht aan de rechterkant oprukken en legde terug op de rand van het strafschopgebied. Daar stond Kevin Jansen en hij schoot de bal simpel in de linker hoek raak: 2-1. Ondanks een man meer lukte het de gasten niet om de gelijkmaker te maken. Bij ADO moest Jansen vlak voor tijd vertrekken. Vanwege commentaar op de leiding kreeg hij zijn tweede gele kaart. FC Groningen is door de zege weer dichter in de buurt van de play-offs gekomen.