Nieuwsarchief

18-12-11 Ajax - ADO Den Haag 4-0

ADO Den Haag kon na een snelle rode kaart de hoop op een stunt vergeten. Ajax boekte zonder veel inspanning alsnog een ruime overwinning in Amsterdam (4-0).

Alle tactische plannen van ADO konden na tien minuten al overboord. Een onnodige charge van Ramon Leeuwin met twee benen op Christian Eriksen, nota bene rond de middenlijn, bracht de Haagse ploeg in de problemen. Scheidsrechter Kevin Blom stuurde Leeuwin terecht van het veld.

Ondanks het wegvallen van de rechtsback bleef ADO aanvankelijk relatief eenvoudig op de been. Niet dat de ploeg van trainer Maurice Steijn in aanvallend opzicht van zich deed spreken. Alleen Tjaronn Chery dook enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Kenneth Vermeer. Maar verdedigend kwam het niet echt in de problemen.

Ajax kon het voornamelijk zichzelf te verwijten dat ADO Den Haag in Amsterdam niet in een vroegtijdige stadium was uitgeschakeld. Na de fraaie openingstreffer van Eriksen liet de ploeg van Frank de Boer na de genadeklap uit te delen.

Pas na bijna een uur moest ADO definitief het hoofd buigen. Op aangeven van Miralem Sulejmani tekende Theo Janssen met een schot van afstand voor de 2-0. In de slotfase nam Ajax verder afstand. Dmitriy Bulykin, ingevallen voor Nicolás Lodeiro, scoorde tegen zijn oude club. Sulejmani tekende in de 85ste minuut voor het slotakkoord.

Door de overwinning behield Ajax zijn positie in de topvier van de Eredivisie, waar ADO Den Haag als koploper van het rechterrijtje de winterstop ingaat.

Karakteristiek
Ajax - ADO Den Haag 4 - 0 (1 - 0)
Scoreverloop: 19. Eriksen 1-0 58. Janssen 2-0 79. Bulykin 3-0 85. Sulejmani 4-0
Scheidsrechter: Blom
Aantal toeschouwers: 50.000
Gele kaarten: -
Rode kaarten: Leeuwin (ADO Den Haag)
OpstellingAjax: Vermeer; Van der Wiel, Van Rhijn, Vertonghen, Anita (76. Koppers); Eriksen, Enoh (60. Serero), Janssen; Ozbiliz, Lodeiro (74. Bulykin), Sulejmani
ADO Den Haag: Coutinho; Leeuwin, Kum, Supusepa, Luksik; Visser, Boussaboun (73. W. Verhoek), Immers; Chery, Van Duinen (40. N'Toko), Vicento (69. J. Verhoek)