Nieuwsarchief

18-10-14 NAC - ADO DH 1-1

In Breda kwam NAC niet verder dan 1-1 tegen het tiental van Den Haag. NAC begon furieus aan de wedstrijd en kreeg in een tijdsbestek van vijftien minuten vijf grote kansen, waaronder een strafschop.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde de bal op de stip en trok de rode kaart nadat Wilfried Kanon Kingsley Boateng vloerde.

Een zware sanctie, al was de manier waarop de Ivoriaan het duel aanging ook niet overtuigend. Kanon kon zijn ogen niet geloven en ging overstuur naar de kant. Schrale troost voor de centrumverdediger was de misser van uitblinker Adnane Tighadouini, die huizenhoog over schoot. De aanvaller van NAC was voor zijn gemiste penalty al een keer dichtbij, maar wist ook toen zijn sterke spel niet te belonen met een doelpunt.

Tighadouini was gretig, maakte acties, strooide met fraaie passes en stond na een half uur aan de basis van de 1-0. Vanaf de linkerkant bediende hij Mats Seuntjens, bij afwezigheid van Stipe Perica de centrumspits in Breda. De aanvaller twijfelde niet en opende bij de eerste paal de score. Tot dan toe was het NAC wat de klok sloeg. Pas na de goal van Seuntjens kwamen de Hagenaars los en waren ze via Roland Alberg en Michiel Kramer zelfs dicht bij de gelijkmaker.

Zover kwam het voor de rust niet, maar in de tweede helft wel. ADO was weliswaar in de minderheid, maar stichtte wel het grootste gevaar. Toch werd het goede spel, en het uiterst teleurstellende optreden van NAC na de rust, pas na ruim een uur uitbetaald. Op aangeven van Alberg maakte Kramer de 1-1. Alweer de zevende competitietreffer van de Eredivisie-topscorer. Met zijn doelpunt bepaalde Kramer direct de eindstand.

Een uitstekende eerste helft, een zwak optreden na de rust. Zo besluit NAC de roerige week in Breda. Afgelopen maandag stuurde de Brabanste club Gudelj de laan uit, terwijl Eric Hellemond en Rob Penders vooralsnog de honneurs waarnemen. Een debuut van het trainersduo dat eigenlijk na een kwartier al een zekerlijkende zege had moeten zijn. NAC staat na het gelijkspel veertiende, ADO Den Haag bezet de zestiende plaats.