Nieuwsarchief

18-09-18 Aad Mansveld Memorial cup 2019-20

Hethaagsamateurvoetbal.nl en Die Haghe presenteren vol trots de Aad Mansveld Memorial cup. Een toernooi voor spelers onder 15 jaar dat gehouden zal worden als voorbereidingstoernooi op de competitie 2019 – 2020 in het laatste weekend van augustus. Minimaal 32 teams zullen strijden om de enorme Aad Mansveld cup die als wisselbeker zal dienen. 

Aad Mansveld, geboren op 14 juli 1944 stierf op veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van een vreselijke ziekte op 5december 1991. Aad was mister ADO en speelde liefst 559 wedstrijden voor ADO en Fc Den Haag in de eredivisie.  Aad speelde ook nog enkele seizoen voor Feyenoord en Fc Utrecht maar sloot zijn carrière af bij zijn grote liefde ADO Den Haag.  Aad speelde 6 interlands en miste het WK in 1974 als gevolg van een enkelblessure.

Voor ons is Aad Mansveld het icoon van ADO Den Haag, zowel binnen als buiten het veld had hij de Haagse bluf die we zo graag zien bij ADO. Aad had flair en beschikte al vroeg over leiderskwaliteiten die hij eerst als speler en later ook als trainer liet zien. Jammer genoeg werd een trainerscarrière in de kiem gesmoord.

Met de Aad Mansveld memorial cup willen wij Aad eren en een toernooi naar hem vernoemen met de intentie om dit in lengte der jaren te blijven doen.

Die Haghe
Hethaagsamateurvoetbal.nl