Nieuwsarchief

18-06-11 Bosschaart voor 1 jaar naar Sydney FC

Pascal Bosschaart heeft een éénjarig contract getekend bij het Australische Sydney FC. De 31-jarige verdediger komt transfervrij over van ADO Den Haag

Bossschaart heeft zin in het avontuur aan de andere kant van de wereld. ,,Ik zie er naar uit om te gaan spelen in de A-League en te leven in een schitterende stad als Sydney," aldus de linkspoot.

Sydney FC richt zich altijd op de bovenste drie plaatsen in de Australische competitie. Afgelopen seizoen eindigde de club in de middenmoot, maar in 2006 en 2010 werd Sydney FC nog landskampioen. Bosschaart ziet de overstap daarom wel zitten.

,,Enkele weken geleden ben ik via Sport-Promotion benaderd of ik interesse had in dit avontuur en ik moet zeggen dat ik er niet lang over na moest denken. Ik heb contact gehad met een paar Nederlandse spelers die al een tijdje in Australië spelen en ze zijn allemaal zeer positief over de club en zeker ook over de stad Sydney."

Vorige week legde Bosschaart al met goed gevolg een medische test af. Ook heeft de verdediger telefonisch gehad met de coach van Sydney FC, Vitezslav Lavicka. ,,Hij ziet een rol als centrale verdediger voor me weggelegd. Ik zal me met name op het organisatorische gedeelte moeten gaan richten.," zegt Bosschaart die volgende week samen met Dick Tuit van Sport-Promotion naar Sydney vertrekt om te zoeken naar geschikte huisvesting.

Pascal Bosschaart kwam in het verleden uit voor FC Utrecht en Feyenoord en stond sinds 2006 onder contract bij ADO Den Haag.