Nieuwsarchief

18-02-12 ADO Den Haag - Excelsior

ADO Den Haag heeft zaterdagavond niet weten te winnen van Excelsior. De hofdstedelingen kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de degradatiekandidaat.

Bij ADO begon Ali Boussaboun weer eens in de basis. De routinier nam de plek in van de geblesseerd Charlton Vicento. Filip Luksik verving Christian Supusepa bij de eerste elf. De bezoekers begonnen met het bekende basiselftal.

In de openingsfase viel er weinig te genieten in het Kyocera Stadion. Beide ploegen creëerden geen kansen. Pas na een half uur spelen viel de eerste grote mogelijkheid te noteren. John Verhoek schoot uit een rebound hard op de paal. Even later was het wel raak. Edwin de Graaf maakte namens Excelsior het derde eigen doelpunt van dit seizoen, en zette hiermee de thuisploeg op 1-0.

Vlak na de rust maakte Roland Alberg gelijk namens de bezoekers.  De aanvallende middenvelder maakte hiermee ook het eerste uitdoelpunt van Excelsior in 2012. Vervolgens werd er niet meer gescoord in Den Haag.

Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. ADO staat nu twaalfde en mist voorlopig de aansluiting met het linkerrijtje. Excelsior blijft op de zeventiende plaats staan.