Nieuwsarchief

17-01-14 Tuchtcommisie KNVB schorst Coutinho voor één duel

De schorsing van Gino Coutinho blijft intact. De tuchtcommissie kwam tot dezelfde conclusie als de aanklager en schorst de doelman van ADO Den Haag voor één wedstrijd.

Coutinho kreeg eind vorig jaar in het duel met PSV (2-0 nederlaag) de rode kaart, na een overtreding in het strafschopgebied op Memphis Depay. ADO ging niet akkoord met het voorstel van de aanklager, maar de behandeling van de zaak in Zeist leidde donderdagavond niet tot nieuwe inzichten.

De club en Coutinho kunnen nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommisie. Door de schorsing mist Coutinho de uitwedstrijd van zondag tegen NEC.

De tuchtcommisie van de KNVB sluit Henk Fräser uit voor twee duels, waarvan één voorwaardelijk. Eerder legde de aanklager een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing neer bij de assistent-trainer van ADO. De tuchtcommisie vond twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijke een meer passende straf.

Fräser kreeg deze sanctie opgelegd vanwege beledigingen aan het adres van scheidsrechter Tom van Sichem tijdens het Eredivisie-duel met PSV.