Nieuwsarchief

16-03-18 Support Casper

ADO Den Haag speelt komende woensdag, 21 maart, een benefietwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. Het duel wordt georganiseerd voor Stichting ‘Overleven met Alvleesklierkanker’, die zich met de campagne ‘Support Casper’ inzet voor baanbrekend onderzoek naar betere behandelmethoden bij patiënten met alvleesklierkanker.

Feyenoord speelt elk seizoen een traditionele benefietwedstrijd voor een goed doel en ADO Den Haag werkt graag mee aan deze editie, voor Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. De benefietwedstrijd wordt op woensdag 21 maart om 18.00 uur afgetrapt.

Support Casper is mede opgezet door prof. dr. Casper van Eijck, chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker bij het Erasmus MC en clubarts bij Feyenoord. Samen met meer dan twintig andere artsen en onderzoekers werkt hij er hard aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor innovatief onderzoek naar de bestrijding van alvleesklierkanker. Op dit moment overlijden er dagelijks acht mensen in Nederland aan deze ziekte.

Voor het benefietduel van de eerste selecties van beide clubs spelen de Onder 12's van Feyenoord en ADO Den Haag een voorwedstrijd tegen elkaar in De Kuip.