Nieuwsarchief

16-03-18 Excelsior - ADO Den Haag 1-2

Na de eerste helft leek het er niet op dat ADO Den Haag met drie punten bij Excelsior weg zou gaan. Maar in het tweede bedrijf werd alles anders. Met zijn elfde en twaalfde goal van het seizoen zorgde Bjørn Johnsen ervoor dat de overwinning toch naar ADO Den Haag ging: 1-2.

Fons Groenendijk kende de nodige personele problemen. Tom Beugelsdijk viel tegen NAC uit met een hamstringblessure en staat voorlopig aan de kant. Zijn plek werd ingenomen door Nick Kuipers. Voor de geschorste Wilfried Kanon stond Danny Bakker opgesteld, waardoor er op het middenveld een plek vrijkwam voor Donny Gorter. Tyronne Ebuehi probeerde het nog in de warming-up, maar bleek toch te geblesseerd om mee te spelen. Hennos Asmelash was zijn vervanger. Het betekende zijn basisdebuut voor ADO Den Haag. Voorin kreeg Thijmen Goppel de voorkeur boven Elson Hooi.

Door de overwinning staat ADO Den Haag weer wat steviger op de achtste positie. Er zijn nu 39 punten behaald uit 28 wedstrijden. Volgende week geen competitie vanwege de interlands. Op zaterdag 31 maart komt ADO Den Haag pas weer in actie. Vanaf 20.45 uur is AZ de opponent in het Cars Jeans Stadion.