Nieuwsarchief

16-02-14 Wethouder Klein: Graffitimuur Mansveld wordt behouden

De bekende graffiti van Aad Mansveld die al jaren op de kassablokken van het Zuiderpark staan, wordt behouden voor de sloop.

Zoals iedereen ondertussen zal weten is ADOfans al jaren bezig met het laten verplaatsen van de ADO kassahuisjes van het Zuiderpark naar het Forepark.

Het grote blok met de diverse loketten zou net als de rest van het stadion binnenkort gesloopt worden. Echter wethouder Karsten Klein op heeft 23 januari tijdens de sloop van de oude Zuid tribune met Jan Knijnenburg, van het gelijknamige sloopbedrijf besloten dat ook het deel van de kassablok waar de graffiti van Aad Mansveld op staat niet gesloopt zal worden.
 
Deze week is de aannemer bezig het stuk muur te verstevigen met stenen van de reeds gesloopte muren. Daarna zal het stuk muur worden uitgezaagd, waarna het, net als de kassahuisjes, tijdelijk op een andere locatie opgeslagen zal worden. Naderhand zal de graffiti herstel worden.

De bedoeling van wethouder Klein is dit stuk muur naderhand in de nog te bouwen sportcampus te integreren. Hoe een en ander zal plaatsvinden is nog niet bekend, maar bij monde van zijn woordvoerder laat wethouder Klein weten "Hoe we dat gaan inpassen zien we later nog wel. We gaan nu eerst dit stukje muur veilig stellen. Dan kunnen we later bepalen hoe we het gaan inpassen in de Sportcampus."

We stellen het erg op prijs dat de wethouder het mogelijk maakt dat er IN het Zuiderpark nog een stukje herinnering overblijft aan het oude ADO Den Haag stadion.

De kassahuisjes gaan zoals gepland na de WK hockey wel naar het Forepark!

Bron:www.adofans.nl