Nieuwsarchief

15-05-17 Zwinkels verkozen tot Speler van het Jaar

Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van seizoen tegen Excelsior werd in het Kyocera Stadion de jaarlijkse uitreiking van de Karel Jansen Trofee gehouden.

Die prijs is een initiatief van de sponsoren van ADO Den Haag en wordt uitgereikt aan de topscorer, het grootste talent en de beste speler van zowel de heren als de ADO Den Haag Vrouwen selectie. De trofees werden na afloop van ADO Den Haag - Excelsior uitgereikt door Rens Vrolijk, voorzitter van het Zakelijk Platform van ADO Den Haag.
Mike Havenaar kroonde zich voor het tweede opeenvolgende seizoen tot topscorer van ADO Den Haag. Hij maakte negen doelpunten. Na een virusinfectie kwam Havenaar na de winterstop ijzersterk terug.

Robert Zwinkels werd verkozen tot beste speler van het seizoen. De clubman begon het jaar als tweede keeper achter Ernestas Setkus, maar onder Fons Groenendijk kreeg hij het vertrouwen als eerste doelman. Zwinkels verrichtte regelmatig belangrijke reddingen. In zijn twaalfde seizoen in Haagse dienst kwam de Westlander tot twaalf optredens.