Nieuwsarchief

15-03-16 ADO DH schiet niets op met bezoek Wang

Na acht maanden liet Hui Wang zich eindelijk weer zien in het Kyocera Stadion. De langdurige gesprekken van de Chinese eigenaar met de dagelijkse leiding van ADO Den Haag leverden echter weinig op.

De gesprekken hadden dan ook vooral het karakter van een rituele dans. Wang liet al direct weten absoluut geen afstand te willen doen van de aandelen, maar tegelijkertijd ook geen geld te hebben om te investeren en drong zoals vaker aan op een gedegen beleidsplan.

Aan de andere kant kreeg de Haagse clubleiding opnieuw het gevoel dat de financiële middelen vanuit Peking momenteel zeer beperkt zijn. Volgens Wang begeeft United Vansen zich midden in een grote reorganisatie, waardoor het onduidelijk is wat er financieel mogelijk is. Daarover zou hij bovendien eerst in de slag moeten met de aandeelhouders van het bedrijf.

Overigens kwam tijdens de gesprekken ook een opvallend verschil van inzicht naar voren. Volgens Wang moet zijn beloofde 3,7 miljoen euro voldoende zijn om met ADO richting de top van Nederland en Europees voetbal te gaan. De Hagenaars hebben hem echter proberen duidelijk te maken dat een dergelijke opvatting niet realistisch is.

Wang werd in de Hofstad bijgestaan door zijn zoon Terry en vertrouwenspersoon Zheng Lee. Laatstgenoemde moet de komende tijd de communicatie tussen de clubleiding in Den Haag en het bedrijf United Vansen in Peking verbeteren. Van een rol voor Lee in de clubleiding was tijdens de gesprekken geen moment sprake.

Een eventuele functie van Lee bij ADO moet wel eerst officieel worden goedgekeurd door de rvc tijdens de volgende vergadering. Die bijeenkomst is nog niet gepland, terwijl er voor Lee ook nog een verblijfs- en werkvergunning moet worden aangevraagd. De kans is dus groot dat er op de korte termijn weinig verandert in de gebrekkige communicatie.

En dus vertrok Wang afgelopen maandag terug naar Peking en liet hij ADO met het al bestaande heersende gevoel achter dat de club nog altijd in de wurggreep zit van een Chinees bedrijf.

@FreekJansenVI