Nieuwsarchief

15-01-16 De Bruijn start rechtszaak

Floris de Bruijn heeft een rechtszaak aangespannen tegen ADO Den Haag en eist een percentage van het ‘Chinese’ geld dat de Haagse club sinds de overname heeft binnengehaald. De Bruijn, eigenaar van Sports Media Corporation, de uitgeverij van het sportblad Elf voetbal, bracht de huidige Chinese eigenaar van ADO in contact met Mark van der Kallen, de vorige eigenaar.

Jan Hermen de Bruijn, vader van Floris en hoofdredacteur van het voetbalblad Elf, wil niet reageren op de zaak. Hij verwijst naar zijn zoon Floris, die op zijn beurt geen commentaar geeft. ‘Hiervoor moet je bij mijn advocaat zijn.’ Die advocaat, De Mooij, wil niet inhoudelijk ingaan op de zaak zolang deze ‘onder de rechter is’, maar zegt wel dat de bodemprocedure eerdaags schriftelijk dient.

 Een woordvoerder van ADO Den Haag laat weten ‘zeer verbaasd’ te zijn dat De Bruijn een graantje probeert mee te pikken van de Chinese overname. ‘De Bruijn claimt een percentage van de investeringen. Wij zijn niet van plan te betalen’, aldus de zegsman van de Haagse club. ‘Inhoudelijk gaan wij er verder niet op in, zolang de zaak onder de rechter is.’

Woensdag 20 januari dient de zaak.

Bron: omroepwest.nl