Nieuwsarchief

14-09-14 FC Utrecht - ADO Den Haag 0-0

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan FC Utrecht, dat zijn 750ste thuiswedstrijd in de Eredivisie afwerkte. Beide clubs kwamen niet tot scoren in Stadion Galgenwaard (0-0).

De van een bovenbeenblessure herstelde Robbin Ruiter voorkwam een kwartier voor tijd dat ADO Den Haag met de volle winst huiswaarts keerde. De doelman, die afgelopen week zijn contract verlengde, redde uitstekend op een inzet van Mike van Duinen. Het was een van de spaarzame kansen van de bezoekers.

Het was vooral FC Utrecht dat zich liet zien, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van trainer Robby Alflen niet. Tommy Oar en Kristoffer Peterson zorgden vanaf de flanken voor veel gevaar, maar wisten spits Rubio Rubin zelden te bereiken. Rechtsback Mark van der Maarel werd wel twee keer in stelling gebracht, maar verzuimde te scoren.

Kort voor rust kreeg de thuisclub een flinke tegenvaller te verwerken toen Christian Kum, die in de periode 2005-12 bij ADO Den Haag onder contract stond, geblesseerd van het veld moest. Yannick Cortie verving hem. De invaller kreeg namens FC Utrecht de grootste kans, maar uit een vrije trap van Oar kopte hij in de handen van Martin Hansen. Ook Anouar Kali was met een schot naast nog dicht bij een treffer.

Nacer Barazite, die een kwartier voor tijd binnen de lijnen kwam, scoorde wél. Maar het doelpunt werd vanwege buitenspel - terecht - afgekeurd. Het bleef dus 0-0, waardoor FC Utrecht na acht wedstrijden weer eens zonder tegentreffer bleef. Voor ADO Den Haag kwam er een einde aan een reeks van vier uitduels, waarin het telkens twee keer scoorde.

Door het gelijkspel heeft FC Utrecht nu zeven punten uit vijf wedstrijden, waardoor het nu negende staat in de Eredivisie. ADO Den Haag heeft twee punten minder en is de nieuwe nummer dertien.

Bron VI