Nieuwsarchief

14-03-13 Vooruitblikken met: Jim van Fessem

Vooruitblikken met is een rubriek waarin een (oud)-speler, die heeft gevoetbald bij zowel ADO Den Haag als de aankomende tegenstander, wat over beide clubs vertelt en zijn mening en voorspelling geeft over de wedstrijd. In deze editie beschouwen we voor op ADO Den Haag - Vitesse en is het de beurt aan Jim van Fessem.

Jim van Fessem (Tilburg, 7 augustus 1975) vertrok op 17-jarige leeftijd van amateurclub Longa naar Willem II. De Tilburgse scouts bleken het goed ge zien te hebben, want Van Fessem maakte al op 20-jarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal. Na zeven seizoenen Willem II (122 competitiewedstrijden), waar hij o.a. Champions League speelde, vertrok hij naar Vitesse (39 competitieduels). Na drie seizoenen in Arnhem kwam hij bij ADO Den Haag terecht. In Den Haag speelde hij slechts één wedstrijd in de Eredivisie en vertrok hij al na een half jaar. Vervolgens kwam Van Fessem nog uit voor De Graafschap en NAC Breda. Bij die laatste club sloot hij afgelopen zomer zijn loopbaan af.

Jim, wat doe je tegenwoordig?
Ik ben afgelopen zomer gestopt met voetballen. Dit seizoen werk ik bij NAC Breda op kantoor. Het is de bedoeling dat ik in de toekomst op de commerciële afdeling ga werken. Ik ben nu met een opleiding bezig. Ik ben ook teammanager bij het eerste elftal. Wat Jillis Zevenbergen bij jullie is. Ik heb het heel erg naar mijn zin, een erg gevarieerde baan.

Willem II is de club waar jij bent begonnen. Tilburg is de stad waar je woont en bent geboren. Je werkt nu dus bij de grote concurrent en komend weekend is het NAC Breda - Willem II.
Ja, dat klopt. Ze zeggen in Tilburg ook altijd: "Je hebt 1 minpunt, je werkt bij NAC Breda."

Is keeperstrainer niks voor jou?
Dat staat inderdaad nog wel op mijn lijstje voor de toekomst. Maar dat is voor later. Kan altijd nog. Ik wil eerst bij de amateurs, waar mijn zoon speelt, keeperstrainer zijn.

Je hebt een half jaar bij ADO Den Haag gespeeld. Hoe kijk je terug op die tijd?
Het was een heel warme tijd. Een leuke club met fijne mensen. Ik heb zo nu en dan nog wel sms-contact met Lex Schoenmaker junior.
Ik heb bij ADO Den Haag samen gespeeld met Tommie van der Leegte. Dat was echt een heel goede voetballer. Verder brak Ferrie Bodde net door en waren o.a. Marco Gentile en Jan-Paul Saeijs mijn teamgenoten. Ik ben na een half jaar naar De Graafschap vertrokken, omdat ik geen eerste keus was.

Voor jouw tijd bij ADO Den Haag heb je drie jaar bij Vitesse gespeeld. Daar was je wel eerste keeper. Hoe kijk je daar op terug?
Ja, dat was ook een mooie tijd. Ik heb daar veel wedstrijden en ook nog Europees voetbal gespeeld. Dat vergeet je niet snel.

Wie vind je momenteel goede keepers in de Eredivisie?
Jelle ten Rouwelaar vind ik heel goed. En verder Kristoffer Nordfeldt van sc Heerenveen. Dat kan een hele goede doelman worden. Er komt ook een lichting jonge keepers aan in Nederland. Dus het is nog even afwachten hoe die zich ontwikkelen.

Wie waren jouw idolen vroeger?
Tony Schumacher en Hans van Breukelen, daar keek ik wel tegen op. Maar echt idolen had ik niet.

Wie is de beste speler tegen wie je ooit hebt gevoetbald?
Ronaldo van PSV.

Wat waren de mooiste momenten uit jouw loopbaan?
De huldigingen: het kampioenschap met De Graafschap en het halen van Europees voetbal met Vitesse en Willem II.

Wat vind je van de huidige prestaties van ADO Den Haag?
Het verrast mij heel erg, gezien de selectie op papier. Echt alle credits. De positie die ze nu bezetten is echt razend knap. Ik denk dat een plek in de play-offs moet lukken.

Wat zijn de sterke punten van Vitesse?
Ik denk dat Vitesse een goede ploeg heeft. Heel degelijk. Spelen niet altijd goed, maar ze beschikken over een fantastische spits met Wilfried Bony. Als je die uit de wedstrijd kan spelen heb je een kans. ADO Den Haag heeft niks te verliezen tegen Vitesse. Als je verliest tegen een titelkandidaat is dat geen schande. Dus gewoon lekker vrijuit spelen.

Tot slot, wie wordt er kampioen?
Feyenoord.

Bron www.adodenhaag.nl