Nieuwsarchief

14-02-15 ADO Den Haag-NAC 3-2

Demy de Zeeuw heeft direct zijn waarde getoond voor NAC Breda. Maar de in ere herstelde ADO-topscorer Michiel Kramer werd de gevierde man in Den Haag (3-2).

Robert Maaskant had hem 'een klasbak' genoemd. De eerste kans De Zeeuw ook binnen de lijnen te brengen greep de NAC-trainer direct aan, ook al had de oud-international ruim een jaar geleden met Anderlecht zijn laatste minuten gemaakt. De 31-jarige middenvelder bleek slechts tien minuten nodig te hebben om de woorden van de trainer te onderstrepen. Met een bekeken schot zette De Zeeuw (foto onder) NAC Breda in Den Haag op een voorsprong.

De middenvelder herhaalde dat kunststukje na bijna een uur. Met een geplaatste trap gaf hij ADO-doelman Martin Hansen andermaal het nakijken. Daarmee smoorde De Zeeuw ook de Haagse opleving in de kiem.

De ploeg van trainer Henk Fraser was namelijk drie minuten daarvoor op gelijke hoogte gekomen. Michiel Kramer, die door de lichte blessure van Mike van Duinen weer in ere was hersteld als basisspeler, had de bal knap over NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar gelift.

Na de 1-2 van De Zeeuw moest ADO opnieuw beginnen. De Haagse formatie zag zijn pogingen steeds stranden op Ten Rouwelaar. De doelman redde onder meer knap op inzetten van Roland Alberg en de ingevallen Van Duinen. Het was daarom extra zuur voor de goalie dat juist hij verantwoordelijk kon worden gehouden dat NAC opnieuw niet tot winst kwam.

Een afstandsschot van Dion Malone bezorgde Ten Rouwelaar zoveel moeite dat hij een rebound moest toestaan. Xander Houtkoop, die koud een minuut in het veld stond, was er als de kippen bij om van dichtbij 2-2 te maken.

Zelfs een punt bleek NAC niet gegund. Terwijl De Zeeuw aan de kant zat – in de 77ste minuut werd hij gewisseld - kroonde Kramer zich tot matchwinner. De spits haalde met een zeer fraaie kopbal na een voorzet van Aaron Meijers zijn gram op Fraser, die hem vorige week op de bank had laten beginnen.

Door de zege neemt ADO Den Haag afstand van de gevarenzone. Voor NAC groeien de zorgen verder, zeker omdat ook concurrent Heracles zaterdag verraste met een zege op Feyenoord.