Nieuwsarchief

13-06-11 ADO Den Haag onder 20 promoveert

Het onder 20 elftal van ADO Den Haag heeft in een dubbele wedstrijd met Wilhelmus promotie naar de 1e klasse afgedwongen. Nadat zondag 5 juni de uitwedstrijd tegen Wilhelmus met 0-1 was gewonnen door een doelpunt van Thomas Verheijdt stond op maandag 13 juni de return op het programma.

Voor een kleine duizend toeschouwers nam Wilhelmus al na 2 minuten een voorsprong via een goal van Anwar Beeldstroo. ADO Den Haag was aangeslagen en Wilhelmus dicteerde de wedstrijd, maar nam niet verder afstand. In de 35e minuut kwam ADO Den Haag op 1-1 via een mooie goal van Ahmed Ali. Vlak voor de rust kreeg Maurice Vogelaar nog een goede kans op 1-2, maar ADO Den Haag keeper Ramon Benavides was attent. Direct na de rust kwam ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong. Na een goede pas kwam Mike van Duinen alleen voor Steve Verstraten en passeerde de Voorburgse goalie beheerst. Door dit doelpunt moest Wilhelmus nog 2x scoren om een penalty serie af te dwingen en ging enthousiast op jacht naar de aansluitingstreffer.

In de 64e minuut leek Wilhelmus op 2-2 te komen via een kopbal van Tieme Kamphuis, maar scheidsrechter Spinhoven keurde de goal af wegens duwen. Tieme Kamphuis protesteerde te fel en kreeg zijn 2e gele kaart waardoor Wilhelmus door moest met 10 man. Vanaf dat moment speelde ADO Den Haag een gewonnen wedstrijd en creëerde een groot aantal kansen. Een kwartier voor tijd maakte Willem Eilander hands in de 16 meter en scheidsrechter Spinhoven kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen.

Patrick Batist scoorde beheerst en bracht ADO Den Haag op een 3-1 voorsprong. In het laatste kwartier gebeurde er weinig meer en speelde ADO Den Haag de wedstrijd beheerst uit.  Door deze zege promoveert het elftal van trainer Marcel Koning naar de 1e klasse van de zondag amateurs. Een uitstekende prestatie van dit jonge team dat bijna het hele seizoen uitstekend voetbal heeft laten zien.

Opstelling ADO Den Haag: Ramon Benavides, Tom Broekhuizen, Niels van Pelt, Ahmed Ali, Ferry de Jong ((60e Steven Sanchez Angulo), Diederick Hoogerwaard, Mike van Duinen, Patrick Batist, Thomas Verheijdt (70e Thomas Tavilla), Ramon Ripson (75e Mike van Toor) en Ricardo Samoender.