Nieuwsarchief

12-2-15 Voorbeschouwing ADO Den Haag-NAC

De grootste Haagse zege tegen NAC dateert uit het seizoen 1973/1974. Destijds werd met maar liefst 8-3 gewonnen. Aad Mansveld, Kees Storm (2x), Simon van Vliet (3x), en Piet de Zoete waren die dag de doelpuntenmakers. De achtste treffer was een eigen doelpunt van de tegenstander.

ADO Den Haag krijgt in speelronde 23 NAC Breda op bezoek. De Brabanders staan op de voorlaatste plaats en moeten een resultaat boeken om de aansluiting met de veilige plaatsen niet te verliezen. Een Haagse zege levert wat lucht op voor de ploeg van trainer Henk Fräser en belangrijker nog, meer afstand op de zestiende plaats. De aftrap van het duel in het Kyocera Stadion is zaterdagavond om 20:45 uur.

Het rommelt al het hele seizoen bij NAC Breda. De Parel van het Zuiden heeft in Robert Maaskant al haar derde trainer van het seizoen. Nebosja Gudelj begon het seizoen, werd opgevolgd door Eric Hellemons en sinds een paar duels zwaait Maaskant de scepter. Sinds zijn aantreden staat het verdedigend allemaal beter bij de geelhemden, maar aanvallend wil het nog niet lukken. Al vier duels werd er niet gescoord. Volgens de coach moet de omschakeling beter en als dat voldoende is ontwikkeld kan er ook gescoord gaan worden. Die doelpunten moeten dan voornamelijk komen van oud ADO Den Haagspeler Guyon Fernandez, die vorige maand transfervrij overkwam.

Achterin is ook het centrum vernieuwd met de respectievelijk van AZ en PSV overgekomen Dirk Marcellis en Menno Koch.

Gevaarlijkste speler is zonder twijfel buitenspeler Adnane Tighadouini. Laatstgenoemde is een ware plaag voor zijn tegenstanders door zijn snelheid en prachtige schijnbewegingen. Ook is Tighadouini met zes doelpunten topscorer van de club uit Breda.

Trainer Maaskant benadrukte het belang van de komende wedstrijden door alle carnavalsactiviteiten van zijn ploeg af te lasten. Het volksfeest zou ongepast zijn gezien de huidige situatie.

Richard Liesveld is door de KNVB aangesteld het duel ADO Den Haag - NAC Breda in goede banen te leiden. De arbiter wordt geassisteerd door Johan Balder en Angelo Boonman. Laurens Gerrets fungeert als vierde official.

Historie

NAC Breda kwam in competitieverband 42 keer eerder op bezoek in Den Haag. De thuisploeg won 22 keer, terwijl de Brabanders 12 keer zegevierden.

Vorig seizoen werd het 1-1 in Den Haag door doelpunten van Roland Alberg en Elson Hooi.

De twee seizoenen hiervoor wist ADO Den Haag beide thuisduels met 3-0 te winnen.

De grootste Haagse zege dateert uit het seizoen 1973/1974. Destijds werd met maar liefst 8-3 gewonnen. Aad Mansveld, Kees Storm (2x), Simon van Vliet (3x), en Piet de Zoete waren die dag de doelpuntenmakers. De achtste treffer was een eigen doelpunt van de tegenstander.

O.a. Jeffrey van As, Maarten Atmodikoro, Ali Boussabon, Gino Coutinho, Timothy Derijck, Johnny Dusbaba, Guyon Fernandez, Jim van Fessem, Edwin de Graaf, Jan de Jong, Joonas Kolkka, Marcel Koning, Tommie van der Leegte, John Linford, Kees Luijckx, Kofi Mensah, Regilio Simons en Maurice Steijn droegen als speler zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van NAC Breda.