Nieuwsarchief

12-10-17 Afscheid van Jansen en Schaken

Voorafgaand aan ADO Den Haag - Excelsior van aanstaande zondag kan het publiek afscheid nemen van Kevin Jansen en Ruben Schaken. Jansen vertrok deze zomer naar NEC. Schaken zette een punt achter zijn carrière.

In 2012 verruilde Jansen Excelsior voor ADO Den Haag. De middenvelder kwam in zijn eerste seizoen tot 31 competitiewedstrijden. Het seizoen 2013/2014 moest Jansen grotendeels toekijken vanwege een afgescheurde kruisband. Datzelfde overkwam hem ook in november vorig jaar. Tussen de blessures door bleek Jansen een zeer betrouwbare middenvelder, die vooral in het seizoen 2015/2016 van grote waarde was met vijf goals in 28 wedstrijden. In totaal speelde Jansen 98 competitieduels (acht doelpunten) en vier bekerwedstrijden. Daarmee behoort hij tot de Club van 100.

Schaken kwam in 2015 over van Inter Bakoe uit Azerbeidzjan. Daarvoor had hij zijn brood verdiend bij Cambuur Leeuwarden, BV Veendam, VVV-Venlo en Feyenoord. De rechtsbuiten speelde ook zeven interlands (twee goals). Bij ADO Den Haag pikte Schaken regelmatig zijn wedstrijden mee, hoewel hij niet altijd een vaste waarde was. De Amsterdammer kwam uiteindelijk tot 54 Eredivisieduels (drie goals) en twee bekerwedstrijden.