Nieuwsarchief

12-04-15 ADO Den Haag - FC Utrecht 2-0

ADO Den Haag heeft FC Utrecht gepasseerd op de ranglijst. In de onderlinge strijd maakte Roland Alberg, waarin FC Groningen interesse heeft, het verschil: 2-0.

In het Kyocera Stadion kregen beide ploegen nauwelijks grote mogelijkheden, totdat Willem Janssen in de 71ste minuut hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde de bal op de stip. Roland Alberg ontfermde zich over de penalty, stuurde doelman Robbin Ruiter de verkeerde hoek in en schoof rustig binnen: 1-0.

Daardoor was Utrecht net als een week eerder tegen Ajax (1-1) aangewezen op een slotoffensief. Dat leverde een aantal hachelijke momenten op voor ADO, dat in de omschakeling echter dodelijk was. Na een schitterende pass van Alberg met buitenkant rechts schoot de achttienjarige Gervane Kastaneer raak: 2-0.

Door de zege van ADO wisselt het van plaats op de ranglijst met opponent Utrecht. De ploeg van trainer Henk Fraser staat nu twaalfde, terwijl FC Utrecht de dertiende positie bezet. Beide ploegen lijken af te stevenen op een eindklassering in de veilige middenmoot.