Nieuwsarchief

12-04-14 Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

In het seizoen 1971/1972 wist ADO Den Haag met een 5-0 zege haar grootste thuiszege op FC Groningen te boeken. De Haagse productie werd verzorgd door Wytze Couperus (2) en Sjaak Roggeveen (3). Ook Aad Kila en Aad Mansveld stonden die middag in het veld.

ADO Den Haag staat komend weekeinde voor een belangrijke wedstrijd. Bij een overwinning in eigen huis op FC Groningen vergroot het de marge op de nacompetitie plaatsen en is er zelfs nog een mogelijkheid op de felbegeerde negende plaats, waar momenteel FC Groningen bivakkeert. De Groningers hebben slechts vier punten meer dan de ploeg van trainer Henk Fräser. De aftrap van het duel in het Kyocera Stadion is zaterdagavond om 19:45 uur.

FC Groningen maakt een wisselvallig seizoen door. De mannen van trainer Erwin van de Looi staan nog altijd op een keurige negende plaats, maar het gaat met de onderste regionen is nog klein. En daarom hebben de groen witten hard punten nodig. Iets wat de laatste weken in ieder geval niet lukte. Uit de laatste drie wedstrijden werd slechts één punt behaald.

Sterkhouders in het elftal van FC Groningen zijn oud ADO Den Haag speler Tjaronn Chery en de Servische aanvaller Filip Kostic. Beide heren wisten samen al elf keer (Kostic 6) te scoren en acht treffers voor te bereiden (Chery 3). Clubtopscorer is Michael de Leeuw met negen treffers. De kleine spits is vooral in de lucht ijzersterk.

Oud speler van FC Groningen en ADO Den HaagaanvoerderDanny Holla is zaterdagavond geschorst. Wildschut en Tira trainden deze week apart, Kevin Jansen is aangesloten bij de groep maar zal nog wedstrijdfit moeten worden.

De KNVB heeft scheidsrechter Reinold Wiedemeijer aangesteld het duel ADO Den Haag - FC Groningen in goede banen te leiden. De arbiter wordt geassisteerd door Cristian Dobre en Jan de Vries. Richard Martens is de vierde official.

Historie
FC Groningen kwam in competitieverband (zonder play-offs) 23 keer eerder op bezoek in Den Haag. De Noorderlingen vertrokken negen keer met de zege, terwijl ADO Den Haag acht maal won. Zes ontmoetingen eindigden onbeslist. In de Eredivisie (zonder plays-offs) kwamen beide ploegen elkaar 19 keer tegen. Acht duels won FC Groningen, ADO Den Haag won zes wedstrijden.