Nieuwsarchief

12-04-12 ADO Den Haag - FC Groningen 3-0

FC Groningen zakt steeds verder af op de ranglijst. De twaalfde plaats kan als teleurstellend worden gezien, terwijl ADO Den Haag na het wonderjaar van vorig seizoen maar net het hoofd boven water kan houden. De club verkleinde donderdag de achterstand op Groningen naar drie punten (3-0).

Pieter Huistra besloot Henk Bos in de basis te laten beginnen. De negentienjarige aanvaller uit Stadskanaal viel al twee keer in, maar stond nog nooit aan de start. Jens Toornstra kreeg al gauw een kans, maar het zou even duren voordat de eerste treffer op het scorebord stond. Het duel was bij vlagen stevig te noemen.

Twintig minuten onderweg leek ADO de score te openen. Charlton Vicento stuurde Toornstra weg, maar zijn prachtige lob werd afgekeurd wegens buitenspel. De frustratie bij Groningen moet groot zijn geweest, want Johan Kappelhof schopte Lex Immers wel heel smerig. Hij mocht blij zijn met zijn gele kaart.

Nog voor rust komt ADO toch op voorsprong. Luciano tastte volledig mis bij een voorzet van Raphael Supusepa, waarna Vicento mooi scoorde met het hoofd. In de tweede helft speelde Groningen 'op zijn Engels:' op de lange bal. Een kwartier lang werkte dit totdat ADO de score verdubbelde; Kenneth Omeruo kopte geweldig raak uit een hoekschop. De Chelsea-huurling zorgde met zijn 2-0 voor een unicum, hij was de jongste doelpuntenmaker voor ADO sinds Eljero Elia in 2005.

Groningen was verslagen. De ploeg probeerde het nog wel, maar er zat te weinig strijd achter. De 3-0 was dan ook geen verrassing. Via de hoofden van Immers en Vicento gooide Ebi Smolarek de wedstrijd in het slot.

Door ILJA HILHORST ELF.nl