Nieuwsarchief

12-01-2012 FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1

FC Utrecht heeft na de overwinning bij Ajax (0-2) niet kunnen overtuigen tegen ADO Den Haag, de ploeg van Maurice Steijn na de nederlaag tegeven AZ wel.

Net als in het Kyocera stadion (2-2) eindigde ook het duel in de Galgenwaard tussen de trots van de derde en vierde stad van Nederland onbeslist. Na twee nederlagen rechtte ADO Den Haag in Utrecht de rug en pakte weer een punt: 1-1.

In de beginfase kreeg zowel Utrecht als ADO een grote mogelijkheid op de voorsprong. Beide keren hielden de doelmannen hun team in de race. Gabor Horváth zette zijn ploeg bijna op achterstand met een eigen goal, maar mocht opgelucht ademhalen na een knappe redding van Gino Coutinho.

Utrecht dankte doelman Roberto Fernández die goed ingreep op een schot van Jens Toornstra. Na een half uur was het weer de beurt aan de thuisploeg, die nu wel op voorsprong kwam. Alexander Gerndt kopte de bal slim door op Frank Demouge, die op zijn beurt ADO-doelman Coutinho knap omspeelde: 1-0.

De Utrecht-defensie gaf met het nodige gestuntel - vooral doelman Fernández trad weifelend op en verzuimde van zijn lijn te komen - Lex Immers de kans om de gelijkmaker te maken. De gewezen aanvoerder, Christian Kum droeg nu de band bij ADO, twijfelde geen seconde en schoot de bal hard in het net 1-1.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door veel blessurebehandelingen, die uiteindelijk liefst zeven toegevoegde minuten tot gevolg hadden. Voor Coutinho kwam een kwartier na rust een einde aan zijn wedstrijd. De sluitpost verliet het veld enigszins duizelig na een botsing met Gerndt en werd vervangen door Robert Zwinkels. Verdediger Gabor Horváth en aanvaller Charlton Vicento volgden de doelman later.

Karakteristiek
FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 30. Demouge 1-0, 43. Immers 1-1
Scheidsrechter: Nijhuis
Aantal toeschouwers: 18.700
Gele kaarten: Van der Maarel, Sneijder (beiden FC Utrecht), Horváth, Supusepa, Immers (allen ADO Den Haag)
Opstelling: FC Utrecht: Fernandez; Van der Maarel, Schut, Wuytens, Bulthuis; Duplan, Sneijder, Kali, Takagi (73. Van der Gun); Demouge, Gerndt
ADO Den Haag: Coutinho (61. Zwinkels); Visser, Kum, Horváth (66. N'Toko), Supusepa; Immers, Radosavljevic, Toornstra; Chery, J. Verhoek, Vicento (82. Smolarek)