Nieuwsarchief

11-09-13 Voorbeschouwing ADO Den Haag – Vitesse

De grootste Haagse zege van ADO Den Haag tegen Vitesse dateert uit het seizoen 1971/1972. Onder het toeziend oog van 8000 toeschouwers won ADO Den Haag met 4-0 van Vitesse. Aad Mansveld scoorde die dag twee van de vier Haagse treffers. Ook Harald Berg en Sjaak Roggeveen vonden het net.

ADO Den Haag hervat zaterdagavond na een interlandperiode de competitie en gaat op zoek naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Maurice Steijn ontvangt in eigen huis Vitesse. De aftrap in het Kyocera Stadion is om 19:45 uur.

Vitesse is de competitie redelijk begonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Peter Bosz bezet momenteel de achtste plaats in de Eredivisie, met een puntentotaal van acht. Alleen het duel in Brabant tegen RKC Waalwijk (4-2) werd verloren. De uitwedstrijden tegen AZ en Roda JC werden allebei met 1-1 gelijk gespeeld, terwijl thuis twee keer werd gewonnen van Heracles Almelo (3-1) en FC Twente (1-0).

De Arnhemmers werden al vroeg in het seizoen uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Versterkingen waren zichtbaar nodig, na het vertrek van sterspelers Wilfried Bony (Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea). De komst van Kelvin Leerdam (Feyenoord) bleek niet genoeg. Uiteindelijk druppelde de ene na de andere huurling binnen. De “olieboeren” wisten zich te versterken met een klein legertje Chelsea spelers; Christian Atsu, Christian Cuevas, Sam Hutchinson en Lucas Piazon kwamen allen over vanuit Londen. Francisco Junior werd van Everton gehuurd.

De kracht van de Arhemse ploeg is lastig in te schatten aangezien het de laatste weken veel versterkingen aantrok. Feit is wel dat de vele huurlingen tot de grootste talenten van Europa behoren. Aan trainer Bosz daar een geheel van te maken.

Duidelijk is wel dat Bosz zijn elftal aanvallender wil laten spelen dan zijn voorganger Fred Rutten. Die aanvallende speelwijze bleek eerder dit seizoen al lastig uit te voeren en heeft tijd nodig.
Gevaarlijk wapen is de vrije trap van Theo Janssen. Als deze niet op doel gaat dan is het opletten geblazen voor de Haagse mandekkers. Spits Mike Havenaar (mits hij speelt) en de centrale verdedigers zijn namelijk ijzersterk in de lucht.

Het duel ADO Den Haag en Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De arbiter wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Siemen Mulder is de vierde official.

ADO Den Haag mist Dion Malone vanwege een schorsing en Kevin Jansen door een blessure.