Nieuwsarchief

10-11-12 ADO Den Haag - AZ 2-2

ADO Den Haag heeft dankbaar geprofiteerd van de toegeeflijkheid van Etienne Reijnen en scheidsrechter Ruud Bossen. Jozy Altidore voorkwam een nieuwe nederlaag voor AZ (2-2).

Het zijn mindere tijden voor AZ, dat door teleurstellende resultaten dichter op de rode streep dan bij de subtop staat. De Alkmaarse ploeg kon in Den Haag genoegzaam constateren dat er enige licht aan het einde van de tunnel is.

Het begin was zeker bemoedigend. Halverwege de eerste helft nam de Alkmaarse ploeg verdiend de leiding. Nick Viergever veroverde de bal in zijn eigen strafschopgebied, stoomde op en vond met een dieptepass Erik Falkenburg. De aanvallende middenvelder speelde zich knap vrij en prikte de bal in het lege Haagse doel.

Het bleek geen opmaat voor een geruststellende Alkmaarse avond. Etienne Reijnen bewees zijn ploeg na ruim een halfuur een slechte dienst. De verdediger blunderde opzichtig bij een terugspeelbal. Charlton Vicento profiteerde dankbaar en zette ADO Den Haag op 1-1.

Vroeg in de tweede helft incasseerde AZ opnieuw een onverwachte tegenvaller. Scheidsrechter Ruud Bossen zag in een ongelukkig luchtduel van Viergever met Rydell Poepon voldoende aanleiding voor een strafschop. De grimas op het gezicht van de ADO-aanvaller zei genoeg.

Maar na de benutte strafschop van Danny Holla bleek het Alkmaarse verzet niet gebroken. Jozy Altidore zorgde in de 64ste minuut voor de gelijkmaker waarop AZ zonder al te veel aanspraak joeg. De Amerikaan wipte de bal over Tom Beugelsdijk heen en schoot gedecideerd binnen.

Het was een technisch hoogstandje in een wedstrijd die misschien niet het beste naar boven bracht bij beide ploegen maar wel spannend en attractief was. Zowel ADO als AZ slaagde er niet in de kansen te benutten om af te rekenen met een slechte reeks.

De Haagse ploeg won dit seizoen namelijk slechts één wedstrijd op eigen veld, terwijl de laatste negen duels op vreemde bodem de Alkmaarders slechts een zege opleverde. Met het punt schieten beide teams weinig op. AZ vindt zichzelf terug op de dertiende plaats, terwijl ADO blijft steken op stek acht.