Nieuwsarchief

10-05-2015 Willem II - ADO Den Haag 1-0

Willem II heeft het laatste thuisduel van het seizoen, tegen ADO Den Haag, met 1-0 gewonnen. Samuel Armenteros (foto rechts) maakte in de tweede helft de enige treffer. Jeugdinternational Frenkie de Jong maakte zijn debuut voor de Tilburgers.

Het duel tussen de twee middenmoters ging vooraf alleen nog maar om de eer. Beide ploegen spelen niet meer voor Europees voetbal en ook het degradatiegevaar is reeds afgewend. Voorafgaand aan de aftrap werd er één minuut stilte gehouden ter ere van, de op 5 mei overleden, Louis de Zwart. De tachtigjarige oud-verdediger speelde tussen 1956 en 1959 bij De Tricolores.

ADO-doelman Martin Hansen stond niet op het veld. De keeper had kritiek geuit op aanvoerder Roland Alberg en de clubleiding. De sluitpost deed dit naar aanleiding van het niet verbeteren van zijn contract. Ondanks dat Hansen intussen zijn excuus heeft aangeboden, werd hij wel vervangen door Robert Zwinkels.

De eerste helft was er een met weinig hoogtepunten. Na rust begonnen beide ploegen zeer aanvallend. Michiel Kramer kon ADO op voorsprong zetten, maar kwam een-op-een niet voorbij Kostas Lamprou. In de 62ste minuut faalde Armenteros niet voor de Tilburgers. Na goed doorzetten van Robert Braber schoot de spits zijn tiende van het seizoen binnen: 1-0. Vleugelspeler Terell Ondaan moest in de 68e minuut plaatsmaken voor Frenkie de Jong. De zeventienjarige debutant werd dit seizoen al nadrukkelijk in verband gebracht met SC Heerenveen en PSV. Mede doordat scheidsrechter Siemen Mulder geen strafschop gaf aan ADO en een Haags slotoffensief vruchteloos bleek, bleef het bij 1-0.

In de 86ste minuut viel Tim Cornelisse nog in, de verdediger verving Frank van der Struijk. Voor de 37-jarige Cornelisse was het zijn laatste thuisduel in de Eredivisie. Na achttien jaar stopt de voormalig FC Twente-speler in het betaald voetbal.