Nieuwsarchief

10-03-12 Heracles - ADO Den Haag 0-2

ADO Den Haag heeft na vijf jaar weer eens gewonnen bij Heracles Almelo. Een vroege blunder van doelman Remko Pasveer leidde de nederlaag voor de thuisploeg in: 1-0.

In de vijfde minuut speelde Pasveer met een belabberde spelhervatting de bal zomaar in de voeten van Jens Toornstra. De doelman had alle tijd van de wereld, maar koos er toch voor de bal gehaast naar voren te trappen. Het resulteerde in de knullige trap waar Toornsta van profiteerde: 1-0.

Collega-sluitpost Gino Coutinho keepte daarentegen een zeer goede wedstrijd. De doelman hield met een paar katachtige reflexen zijn ploeg op de been. In de tweede helft werden de Heraclieden sterker maar hield ADO het hoofd koel.

De ploeg van Maurice Steijn loerde in het tweede bedrijf op de counter. Tien minuten voor tijd had de allesbeslissende tegenstoot plaats. Charlton Vicento verschalkte Pasveer met een subtiel lobje: 0-2. Het betekende de nekslag voor Heracles.

Heracles blijft op de elfde plaats staan na de nederlaag. ADO doet goede zaken. Door de zege springt de club van plaats vijftien naar plaats twaalf.