Nieuwsarchief

09-12-11 ADO Den Haag - Heracles 2-0

ADO Den Haag passeerde Heracles Almelo op de ranglijst. Een vroege treffer van Mike van Duinen bleek in de Hofstad doorslaggevend (2-0).

Heracles begon in tegenstelling tot ADO Den Haag niet scherp aan de wedstrijd. Dat kwam in de achtste minuut tot uitdrukking in de score. Verdediger Antoine van der Linden ging op eigen helft knullig in de fout. Van Duinen maakte van de gelegenheid gebruik en zette de thuisclub op voorsprong.

Het bleek een kostbare fout. Heracles Almelo had geen adequaat antwoord op het spel van ADO Den Haag, dat met succes voorkwam dat de Tukkers hun sterke positiespel konden spelen. De ploeg van trainer Peter Bosz genereerde gaandeweg de wedstrijd wel meer druk op het Haagse doel, maar kon keeper Gino Countinho nauwelijks verontrusten.

In 81ste minuut deelde ADO Den Haag de genadeklap. Lex Immers kreeg de gelegenheid van buiten het strafschopgebied de bevrijdende 2-0 binnen te schieten. Door het resultaat klom de Haagse ploeg ten koste van Heracles naar de tiende plaats.

Karakteristiek
ADO Den Haag - Heracles Almelo 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 8. Van Duinen 1-0 81. Immers 2-0
Scheidsrechter: Ruud Bossen
Aantal toeschouwers: 10.500
Gele kaarten: Immers, Supusepa, Toornstra, Ammi (allen ADO Den Haag), Van der Linden (Heracles)
OpstellingADO Den Haag: ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Kum, Supusepa; Toornstra, Visser, Boussaboun, Immers; Chery (76. Elbers), Van Duinen (80. J. Verhoek), Höcher (41. Leeuwin).
Heracles Almelo: Heracles Pasveer; Breukers, Rienstra, Van der Linden, Jallo; Overtoom, Quansah (64. Almubaraki), Duarte; Vejinovic, Plet, Everton (46. Armenteros).