Nieuwsarchief

09-11-13 ADO Den Haag - Cambuur 3-0

ADO Den Haag heeft SC Cambuur zaterdagavond simpel verslagen. In het Kyocera Stadion wonnen de Hagenaren met 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Mathias Gehrt (twee keer) en Mike van Duinen.

De grond in Den Haag was drijfnat door de hevige regenval. Het nieuwe kunstgrasveld bleek goed tegen het vele water te kunnen. ADO Den Haag had maling aan het zware veld, want het zocht direct de aanval. Binnen een kwartier werd dat beloond. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Gehrt en hij schoot, via het been van Leeuwin, raak: 1-0.

Vervolgens werd Cambuur afgetroefd op mentaliteit. De thuisploeg liet het balbezit aan de Friezen, maar de kansen waren voor ADO. Na ruim een half uur werd het dan ook 2-0. Van Duinen controleerde een lange bal en schoot vervolgens met links raak. De bezoekers konden daar weinig tegenover zetten.

In de tweede helft waren de kansen opnieuw voor ADO. Er werd nog één keer gescoord in de 71ste minuut. Van Duinen zag dat Gehrt ongedekt was en gaf de bal aan de middenvelder. Vervolgens schoot hij, opnieuw via Leeuwin, de bal in de verre hoek: 3-0. De drie punten kwamen daarna nooit meer in gevaar.

ADO heeft nu dertien punten na twaalf duels. Daarmee zijn de groen-gelen vijftiende in de Eredivisie. Cambuur blijft steken op de zestiende plaats met twaalf punten na dertien wedstrijden