Nieuwsarchief

09-05-13 Voorbeschouwing PEC Zwolle - ADO Den Haag

ADO Den Haag trekt komend weekend ten strijde voor de laatste speelronde in de Eredivisie. Of het duel tegen PEC Zwolle ook de laatste officiële wedstrijd van het seizoen gaat worden hangt af van het resultaat van zowel de ploeg van trainer Maurice Steijn als die sc Heerenveen en FC Groningen.

ADO Den Haag moet winnen en dan hopen dat FC Groningen verliest van Ajax of dat sc Heerenveen gelijk speelt of verliest bij Roda JC. Mocht één van die scenario's werkelijkheid worden, dan speelt ADO Den Haag alsnog de play-offs om Europees voetbal. De aftrap in Zwolle tegen PEC is zondagmiddag om 14:30 uur.

Promovendus PEC Zwolle kan terugkijken op een uitstekend seizoen. De mannen van trainer Art Langeler en assistent Jaap Stam speelde zich relatief vroeg veilig en kregen gedurende het seizoen vele complimenten voor het verzorgde voetbal wat op de mat werd gelegd. De meeste clubs die promoveren of voorafgaand aan het seizoen tot degradatiekandidaat worden gebombardeerd spelen verdedigend voetbal waar alles op het resultaat is gericht. PEC Zwolle bewijst dat je ook met mooi combinatiespel boven de nacompetitie plaatsen kan eindigen.


Gevaarlijke speler aan de kant van de Zwollenaren is Youness Mokhtar. De buitenspeler kent dit seizoen zijn "echte" doorbraak. Mokhtar, afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, staat bekend om zijn snelheid en techniek. Laatstgenoemde speelde al menig vleugelverdediger dit seizoen dronken. Mokhtar scoorde tot nu toe vijf keer en heeft evenveel assists achter zijn naam staan.


Topscorer bij de blauw witten is Denni Avdic met acht treffers. Helaas voor hem komt hij niet meer in actie dit seizoen vanwege een kruisbandblessure. Fred Benson is met zes goals een goede tweede man.

ADO Den Haag mist zondagmiddag de geschorste Kenneth Omeruo. Zijn plaats wordt hoogstwaarschijnlijk ingenomen door Tommie Beugelsdijk, die juist van een schorsing terugkeert.

De wedstrijd PEC Zwolle - ADO Den Haag wordt gefloten door scheidsrechter Pieter Vink. Zijn assistenten zijn Jermaine Lapaer en Wilco Lobbert. Jeroen Manschot is de vierde official.

Historie
ADO Den Haag ging in competitieverband 17 keer eerder op bezoek bij PEC Zwolle. De ooievaars vertrokken slechts twee maal met een overwinningen, verloren negen duels en zes wedstrijden eindigden onbeslist.

De laatste Haagse zege in Overijssel dateert uit het seizoen 2003/2004. Toen wonnen de geel groenen met 1-2 door twee goals van Peter Hofstede. Gorgi Hristov scoorde tegen.
Opstellingen van die middag:
PEC Zwolle; Van der Werff; Ravensbergen, Roelofsen, Schol, Van de Haar; Karlsen (76, Korf), De Ridder (46. Van Dinteren), Takak; Lim-Duan, Cvetkov, Hristov
ADO Den Haag; Jansen; Mensah, Van As, Van Boxel, Carrilho; Bodde (82. El-Akchaoui), Van der Gun (67. Van der Laan), Pronk; Leonardo (46. Stroeve), Hostede, Cales

O.a. Said Bakkati, Remco Boere, Danny Holla, Santi Kolk, Edwin Post, Paulus Roiha, Leo Schellevis, Marcel Valk en Wesley Zandstra droegen als spelers zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van PEC Zwolle.