Nieuwsarchief

08-12-13 Groningen – ADO DH 1-2

Vier punten in één week is voor ADO Den Haag geen slecht resultaat, al smaakte de 1-1 van Heerenveen naar een teleurstelling. Vandaag in Groningen pakte de Hagenaars de volle buit.

Aan aanvalslust ontbrak het niet bij FC Groningen. De ploeg van trainer Erwin van der Looi was in Euroborg zonder twijfel de bovenliggende partij. Maar het resultaat van het overwicht stak schril af tegen dat van het afwachtende ADO.

De Haagse formatie had zich in de Euroborg voornamelijk moeten beperken tot het verdedigen. Maar het ging aan de andere kant wel prima om met de kansen die het in de tegenaanval kreeg voorgeschoteld om met drie punten huiswaarts te kunnen keren.

Zo kon het gebeuren dat na ruim een half uur ADO Den Haag op voorsprong kwam, waar FC Groningen gezien het overwicht het meeste aanspraak mocht maken op de eerste treffer van de middag.

Michiel Kramer, die in afwachting van een uitspraak van de beroepscommissie na zijn actie tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen nog kan spelen, was verantwoordelijk voor de Haagse openingstreffer. De spits controleerde de bal na een pass van Mathias Gehrt op de borst, profiteerde van verkeerd verdedigen van Johan Kappelhof en passeerde doelman Marco Bizot; 0-1.

Voor FC Groningen was die treffer aanleiding de jacht op een doelpunt te intensiveren. Maar pas in de 79ste minuut leverde het niet al te indrukwekkende offensief het beoogde resultaat op. Kappelhof tekende met een volley voor de gelijkmaker, nadat ADO-keeper Gino Countinho de poging van Andraz Krim had gekeerd.

Waar FC Groningen na de 1-1 aanzette voor de winnende treffer, kreeg het vier minuten na de gelijkmaker de deksel op de neus. Uit een corner won Tom Beugelsdijk een luchtduel en kopte de 1-2 binnen.

Door het resultaat verloor FC Groningen de aansluiting met de topvier, waar ADO Den Haag zich dankzij de op basis van vechtlust verdiende zege boven de rode streep terugvindt.