Nieuwsarchief

08-08-11 Telegraaf:Leegloop begonnen bij ADO

Met Timothy Derijck (naar Vitesse) en Wesley Verhoek (zo goed als zeker naar Nottingham Forest) begint bij ADO Den Haag deze week de lang gevreesde leegloop.

Feyenoord heeft een eerste bod neergelegd voor Lex Immers, die dan nummer drie in de categorie van vertrekkende ‘Haagse toppers’ dreigt te worden. Hoofdtrainer Maurice Steijn, die met zijn club 0-0 tegen Vitesse speelde, houdt zijn hart vast omdat hij voldoende kwaliteit wil overhouden.

Jens Toornstra vertelde na afloop van het duel met de Arnhemmers, dat hij nog niet is benaderd en ervan uitgaat dat hij het hele seizoen in het groen-geel zal spelen. ,,Ik heb nog geen nieuws en ik heb nog een contract voor drie jaar hier’’, glimlachte Toornstra. Toch staat ook de middenvelder, die een voortreffelijk laatste jaar achter de rug heeft, ook in de belangstelling. Het zou een ramp zijn voor de fans van de residentieclub als ze al hun helden van het afgelopen seizoen in een klap zien verdwijnen.

Het bestuur van ADO Den Haag voerde zondagavond de laatste onderhandelingen met Nottingham Forest over Verhoek, op wie ook Glasgow Rangers tot het laatste moment nog jacht maakt. Als Rangers op het laatste moment met een mega-bod over Nottingham heen gaat, ontstaat een nieuwe situatie. Het gevecht tussen de buitenlandse clubs stuwt de transfersom steeds verder omhoog, waardoor ADO-eigenaar Mark van der Kallen met een goed gevulde beurs afscheid van ‘Wingman Wes’ kan nemen.De geschorste Derijck keek gistermiddag vanaf de tribune naar zijn oude en nieuwe werkgever. De Belgische centrale verdediger heeft een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan, waardoor hij voor 7,5 ton naar Arnhem kan vertrekken.