Nieuwsarchief

08-05-18 Alles over ADO Den Haag - Vitesse

Woensdag is het zover. Dan staat voor ADO Den Haag de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal op het programma tegen Vitesse. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt in het Cars Jeans Stadion. Hieronder vind je alles wat je moet weten over dat duel.

Feiten en weetjes

ADO Den Haag en Vitesse speelden dit Eredivisie-seizoen op 8 februari tegen elkaar in Den Haag. ADO Den Haag won die wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Sheraldo Becker (53') op aangeven van Abdenasser El Khayati.

ADO Den Haag en Vitesse stonden sinds de herinvoering van de play-offs in 2005/2006 nog niet tegenover elkaar in de play-offs.

Vitesse won slechts één van de laatste vijf ontmoetingen met ADO Den Haag in Den Haag. Op 3 februari 2017 werd het 0-2 voor de bezoekers (W1-G1-V3). Slechts één keer noteerde de club een langere ongeslagen thuisreeks tegen Twente: zes van 1977 tot 1981.

Sinds de herinvoering van de play-offs in 2005/2006 doet ADO Den Haag voor de tweede keer mee. In 2010/2011 won ADO Den Haag de play-offs, door Roda JC en FC Groningen te verslaan.

ADO Den Haag eindigde het reguliere seizoen op de zevende plaats, de zelfde plek als tijdens de winst in 2010/2011.

Sinds 2008/2009 is de huidige opzet van de play-offs van kracht (één EL-plek). In de negen edities sindsdien won de nummer 7 van de competitie de play-offs vier keer, vaker dan elke andere positie (plaats 5 won twee keer).

Van de huidige selectie van ADO Den Haag speelde alleen Lex Immers tijdens de vorige deelname aan de play-offs (2010/2011).

Kaartverkoop
Je kunt voor deze wedstrijd 4 kaarten bestellen, dus neem vooral vrienden en familie mee om samen een wedstrijd van ADO Den Haag in het stadion te beleven!
Seizoen Club Cardhouders betalen € 10.
Kaarten in de losse verkoop kosten € 15.

Fanshop en stadionkassa
De Fanshop van ADO Den Haag gaat woensdag gewoon om 12.00 uur open. De Fanshop is tot een uur na de wedstrijd geopend. Let op: tijdens het duel zijn de deuren gesloten!

De stadionkassa's, die aan de kant van de Haaglandentribune te vinden zijn, gaan om 15.30 uur open.

Promo-kanon met Storky
In de rust van de wedstrijd zal onze mascotte Storky weer met het promo-kanon langs de tribunes gaan om leuke prijzen in de vakken te schieten. Dit keer zijn dat autobikini's.

Arbitrage
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Assistenten: Rogier Honig en Hessel Steegstra
Vierde official: Erwin Blank