Nieuwsarchief

07-12-12 Tjaronn Chery niet meer in actie in 2012?

Tjaronn Chery komt voor de winterstop waarschijnlijk niet meer in actie. De tuchtcommissie van de KNVB acht een schorsing van drie wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing op zijn plaats voor de rode kaart die de aanvaller van ADO Den Haag zaterdagavond kreeg tijdens het bezoek aan FC Twente (2-0 verlies).

Scheidsrechter Jan Wegereef besloot daartoe nadat Chery opzichtig Robbert Schilder raakte op zijn enkel. Na afloop van de nederlaag toonde Chery zich al direct schuldbewust. 'Ik zag dat Robbert Schilder de bal te zacht aangespeeld kreeg en schatte het in als een fifty-fifty-situatie. Maar ik was te laat en raakte zijn enkel. De scheidsrechter kan voor die actie een rode kaart geven.'

Overigens is de uitspraak van de tuchtcommissie bijna gelijk aan het voorstel van de aanklager, die Chery een schorsing van vier duels, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, voorstelde. Ook tegen de uitspraak van de tuchtcommissie kan Chery nog in beroep, maar de aanvaller mist sowieso het thuisduel met PEC Zwolle van zaterdagavond omdat hij een directe rode kaart ontving.