Nieuwsarchief

07-09-17 Groenendijk:Punten keihard nodig

Zaterdag (18.30 uur) hervat ADO Den Haag de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II. Op dit moment een directe concurrent. Ondanks de drie voorgaande nederlagen heerst er volgens trainer Fons Groenendijk nog genoeg vertrouwen binnen de selectie.

Daarbij heeft de groep natuurlijk ook een kwaliteitsinjectie gekregen na de afgelopen transferperiode.

Transferzomer
"We hebben heel wat voor elkaar gekregen deze transferzomer", zegt Groenendijk. "We hebben nu een groep waarvan we mogen verwachten dat we goed gaan presteren. Op de laatste dag kwam Ricardo Kishna ineens op ons pad. Dat soort spelers is voor ons natuurlijk altijd interessant. Naar zulke spelers kijk je normaal niet, omdat ze niet haalbaar zijn, maar zo’n kans kan je niet laten schieten. We zijn nu op alle posities dubbel bezet. De concurrentie zal toenemen. Ik merk dat al op de trainingen. Dat is een goeie zaak. De spelers weten nu ook dat ze echt moeten presteren, anders staat er een ander op het veld. Er bestaat een mogelijkheid dat die nieuwe jongens direct worden ingepast. We moeten nog wel wat puzzelen."


Ondanks de eerste drie nederlagen, is er nog geen paniek bij ADO Den Haag. Groenendijk: "Als je je selectie nog niet rond hebt, is het moeilijk tegen Utrecht, AZ en Heerenveen te presteren. Zij waren al wat verder dan wij. Dan moet echt alles meezitten, wil je tegen die clubs punten pakken. Helaas zat niet alles mee, heel vervelend. Daardoor heb je nu een achterstand. Maar het vertrouwen is er wel."


Punten
Is Willem II-uit direct een cruciale wedstrijd? "Ik vind alle wedstrijden belangrijk, dus ook Willem II. Als je puur naar stand kijkt, hebben we de punten keihard nodig. Aan de andere kant, het seizoen is nog lang. We kunnen zomaar een serie neerzetten. Ik ben niet ongerust. Ik slaap prima en dat wil ik zo houden. Dan zou overwinning bij Willem II wel helpen."