Nieuwsarchief

07-04-12 Leidsche Boys – Oud ADO Den Haag 1-5

Het was alweer een aantal maandjes geleden dat onze Haagse helden van weleer in actie kwamen tussen de krijtlijnen. Vrijdag 6 April stond de ontmoeting tegen Leidsche Boys op het programma en ditmaal moesten er door de technische staf keuzes worden gemaakt want er waren flink wat aanmeldingen.

Dit resulteerde in een goed gevulde reservebank waarop ook twee gastspelers plaats namen die bekend zijn geworden door het RTL Programma Oh Oh Cherso : Toni Star en Matsoe Matsoe. Een sterke selectie dus die op het laatste moment ook nog werd aangevuld door Michael Mols.

Ook kwam er nog een oude bekende binnen in de kleedkamer uit de eind jaren 80, Pablo Plak. Hij speelde samen in één team met o.a. Cor Lems, Frans Danen en Albert van Oosten en er werden dan ook veel herinneringen opgehaald tijdens het verkleden en werd er weer heel wat afgelachen, met heel veel humor over en weer. Richard Knopper maakte zijn opwachting na recentelijk te zijn gestopt met Betaald Voetbal en ook hij genoot zichtbaar.

Vanaf het begin van de wedstrijd namen de “oudjes” van ADO Den Haag het heft in handen en dicteerden het spel. Doordat de selectie best ruim was deze keer werd er voor gekozen om lekker door te wisselen en zodoende iedereen ruim aan het spelen te krijgen.

Het was na een minuut of 20 toen de ingevallen Arie van der Padt de score opende uit een voorzet van Edwin Grunholz. Het was “de magiër” zelf die liet zien nog steeds te kunnen kappen en draaien, om vervolgens met links uit te halen en de bal de bovenhoek in joeg; 0-2. Na goed doorzetten van Arie van der Padt werd de ruststand bepaald op 0-3; Hij tikte de bal binnen met zijn punt.

Na de rust werd keeper Leo de Boer vervangen door Gert Jan Dupont en werden ook de nodige spelers weer gewisseld. Nadat eerst John van den Hoogenband met een droge knal de paal had geraakt zorgde Arie van der Padt met zijn 3e treffer voor de 0-4. Nadat Richard Knopper een vlammend schot gekeerd zag worden door de keeper en Frans Danen de onderkant van de kruising raakte namen de Oude Ooievaars wat gas terug en zodoende kon Leidsche Boys de eer redden; 1-4. Op aangeven van Richard Knopper maakte Arie van der Padt uiteindelijk zijn 4e treffer en bepaalde hij de uitslag op 1-5. Oud ADO Den Haag speelt op 24 Mei a.s. weer een wedstrijd en de tegenstander is dan VV Katwijk.

Karakteristieken :
0-1 Arie van der Padt
0-2 Edwin Grunholz
0-3 Arie van der Padt
0-4 Arie van der Padt
1-4 Goal Leidsche Boys
1-5 Arie van der Padt

Oud ADO Den Haag begon in de volgende opstelling :
Leo de Boer; Martin Abbenhuis, Albert van Oosten, John van den Hoogenband, Jim Charité; John Grunholz, Cor Lems, Frans Danen, Richard Knopper; Michael Mols en Edwin Grunholz.
Wisselspelers waren :
Gert Jan Dupon, Arie van der Padt, Dennis Iliohan, Dick Boereboom, Toni Star en Matsoe Matsoe.