Nieuwsarchief

07-03-15 ADO Den Haag-Heerenveen 0-1

Lang leek er bij het duel tussen ADO Den Haag en SC Heerenveen geen winnaar te komen, maar dankzij Luciano Slagveer mogen de Friezen drie punten bijschrijven: 0-1.

De doelstellingen van beide clubs liggen inmiddels tamelijk ver uit elkaar. ADO wil definitief wegkomen bij de onderste drie plaatsen, terwijl de Friezen jagen op de play-offs om Europees voetbal. Dat inspireerde beide ploegen evenwel niet tot een aantrekkelijke eerste helft, waarin het Kyocera Stadion in de 23ste minuut massaal klapte. Het was een eerbetoon aan een vrijdag veel te jong – exact een maand voor zijn 24ste verjaardag – overleden supporter.

Ook na rust ontbrandde het duel waarin twee van de beste doelpuntenmakers van de Eredivisie acteerden niet bepaald. Michiel Kramer (14 goals) kreeg met het hoofd een prima kans, Mark Uth (dertien goals) schoof de bal even later maar nipt naast. Met dank aan Luciano Slagveer (foto, links) stapte de ploeg van Dwight Lodeweges tóch met drie punten in de bus terug naar Heerenveen.

Net nadat het in Den Haag zo beroemde 'Haags kwartiertje' aanbrak, sloegen juist de Friezen toe. Slagveer kwam vanaf de rechterkant met een individuele actie het strafschopgebied in en punterde de bal onder ADO-keeper Martin Hansen door. Een plek bij de eerste zeven in de Eredivisie, en dus een prima kans op Europees voetbal, kan Heerenveen zodoende nauwelijks meer ontgaan. ADO moet op zijn beurt naar beneden blijven kijken.