Nieuwsarchief

06-11-11 AZ - ADO Den Haag 3-0

De nummer 1 van de Eredivisie AZ heeft zondagmiddag geen kind gehad aan ADO Den Haag die hier en daar flink geholpen werd door de Hagenaars, die kinderlijk eenvoudig soms de bal zo inleverde.

Door goals van Brett Holman, Adam Maher en Jozy Altidore werd ADO Den Haag aan de kant gezet met 3-0. Zodoende blijft AZ de koppositie meer glans geven. Binnen elf minuten was het al raak. Roy Beerens vond de vrijstaande Holman. De Australiër had alle tijd om de bal te controleren en via de binnenkant van de paal de score te openen. ADO Den Haag mocht gelukkig nog met de 1-0 achterstand de kleedkamers opzoeken voor de rust. Al had het ook nog zomaar 1-1 kunnen zijn. Gábor Horváth kopte vlak voor rust de bal maar net over de goal vanuit een corner.

Na de theepauze kwam AZ al snel op de 2-0 voorsprong. Beerens kon na geklungel van Ahmed Ammi - hij speelde de bal op eigen helft zeer onnauwkeurig richting Horváth - de bal richting het ADO-doel schieten. Op de inzet van de vleugelaanvaller had Coutinho nog een antwoord, maar bij de rebound van Maher moest hij wel capituleren. Even later stond de paal de tweede treffer van Maher in de weg. In de slotfase bepaalde Altidore de eindstand. De Amerikaan lanceerde zichzelf (onbedoeld) en prikte de 3-0 binnen.