Nieuwsarchief

06-10-12 Van Duinen werd helemaal gek

"Ik werd helemaal gek. Ik dacht 'hij keurt hem af'. Dat heeft er op televisie vast heel vreemd uitgezien." Het zijn de woorden van Mike van Duinen.

De 20-jarige aanvaller vertelt daarbij over het moment in de 58e minuut. Uit een rommelige situatie werkte Mike van Duinen de bal over de doellijn, die daar te laat werd weggehaald. "Ik rende weg, maar zag die grensrechter met de vlag omhoog staan. Ik werd helemaal gek. Wat ik allemaal heb geroepen, weet ik niet. Maar ik werd helemaal gek." De assistent-scheidsrechter wees echter keurig richting de middenlijn.

Het doelpunt was niet zijn mooiste. "De voorzet van de rechterkant kwam. Ik viel daarna op de grond en stond snel weer op. Ik kon kiezen. Als ik hard en laag zou schieten, bestond het risico dat ik de keeper zou raken. Of een terugkomende verdediger. Daarom besloot ik tot een lobballetje", vertelde hij tegenover ELF Voetbal.

"Ik kon het niet heel goed zien, maar ik vermoedde haast zeker dat de bal over de doellijn was gegaan." Daarna werd er niet meer gescoord en bleef het 1-1. ADO Den Haag is daardoor nog steeds ongeslagen op vreemde bodem. "Ik denk niet dat we het verdiend zouden hebben om te winnen. We hebben geen beste wedstrijd gespeeld." Al vond Van Duinen de start van de ploeg nog aardig. "Maar daarna vonden we steeds minder makkelijk de vrije man."

ELF Voetbal